Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay: “Het elftal is goed voorbereid”

Op zaterdag – 2 november 2019  13u00 – is Karlsruher SC te gast op de Millerntor. De dag voor de wedstrijd sprak hoofdcoach Jos Luhukay op de persconferentie over …

… de wedstrijd tegen Frankfurt: “Vooral het team, maar ook elke speler kan er veel vertrouwen uit putten. We hebben de wedstrijd in detail geanalyseerd en ik geloof dat het positieve gevoel is blijven hangen. We hebben bijna 70 minuten op de helft van de tegenstander gevoetbald. We waren balzeker, we hadden een goed combinatiespel, maar we scoorden niet het tweede doelpunt dat we wilden. De eerste 15 minuten waren jammer, maar toen toonden we morele en mentale veerkracht. Onze defensief spel, de omschakeling, de pressing dat heeft het team goed gedaan. ”

… de aankomende tegenstanders: “Ik verwacht een goed georganiseerd KSC, die zijn verdedigende kracht en zijn countervoetbal zal tonen. Daarom is het zo belangrijk dat we verdedigend goed staan, zodat we niet tegen een counter lopen bij balverlies. Het team is goed voorbereid en we willen echt voortbouwen op de prestaties van de wedstrijd tegen Frankfurt. Maar dan uiteraard met een goed resultaat. ”

… Standaardsituaties: “In de verdediging draait het er op de eerste plaats op het nemen van verantwoordelijkheid. Het begint bij de doelman. Hij moet heel duidelijke afspraken maken met de mensen voor hem en iedereen moet zich eraan houden. Anders wordt het een rommeltje en lopen spelers vrij. De doelman is er mede verantwoordelijk voor dat iedereen zijn eigen positie houdt en dat was niet het geval tegen Darmstadt en Heidenheim. Natuurlijk hebben we niet zoveel grote spelers als de andere teams. Maar dat moet je compenseren met robuustheid en slimheid. Standaardsituaties kunnen wedstrijd beslissen, maar we doen er van voor te weinig mee. We hebben te veel standaardmomenten gehad waar we niet efficiënt genoeg waren. ”

… Korbinian Müller: “We wilden hem met de inzet in de beker bedanken, en hem – naast het trainingsritme – de kans geven om zijn kwaliteiten te tonen.” Hij is sinds enige weken bij ons en hij presenteert zich zeer positief. Hij toonde niet alleen zijn kwaliteiten als doelman, maar ook als mens met zijn karakter. ”

… Christian Conteh:  “Hij heeft een spierblessure en hoe erg het is weten we het pas na het MRI-onderzoek.”

… James Lawrence: “Hij doet nog steeds verder met een individueel programma. Wij hopen dat hij volgende week weer in de teamtraining kan stappen. Maar hij voelt zich nog niet pijnvrij bij bepaalde intensiteiten. We moeten geduld hebben en hopen dat hij dat de komende dagen vooruitgang boekt. ”

… Henk Veerman: “Hij maakt morgen voor het eerst deel uit van de ploeg. Henk is een wapen voor de tweede helft van de wedstrijd. Als je naar de situatie van de laatste competitiewedstrijden kijkt, waren we beter tegen Darmstadt en Heidenheim. Tegen beide clubs hebben twee tot vier echt goede kansen gehad om het eerste doelpunt te scoren en de wedstrijd te winnen. Henk is iemand die niet veel nodig heeft om te weten waar het doel staat en te scoren. Ik ben blij dat hij enorme vooruitgang heeft geboekt. Het is natuurlijk niet genoeg voor 90 minuten, maar als hij invalt, zal hij alles doen om de uitslag te beïnvloeden. ”

… de blessuregevallen:  “Er zijn in totaal tien spelers niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen de KSC: Svend Brodersen, Christopher Avevor, Aurel Loubongo, Yiyoung Park, Niklas Hoffmann, Luis Coordes, James Lawrence, Christopher Baymann, Christian Conteh en Marc Hornschuh. ”

Bron: www.fcstpauli.com