Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander Karlsruher SC

Na de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt – op woensdag 30 oktober 2019 – gaat het direct verder op zaterdag 2 november. Onze Kiezkicker ontvangen dan Karlsruher SC. Hoe zit het bij het team van Alois Schwartz en de club uit Wildpark? We hebben de controle gedaan!

Let op!

KSC-scorer Philipp Hofmann scoorde dit seizoen al zeven doelpunten. Vier van hen na een hoekschop! Bij drie van deze hoekschoppen bediende standaardspecialist Marvin Wanitzek hem nauwkeurig in het strafschopgebied van de tegenstander. Onze Kiezkickers zijn gewaarschuwd voor deze wedstrijd.

Terugzien

Voormalig Kiezkicker Kyoungrok Choi moest – na de promotie van KSC naar de tweede Bundesliga – lange tijd op zijn kans wachten voor een basisplaats. In het 3-3 gelijke spel tegen Bochum en Hannover op de afgelopen twee speeldagen stond de middenvelder in de startelf en maakte in het Ruhrstadion voor KSC zelfs de tussentijdse voorsprong. Een reünie is dus niet uitgesloten.

Zes competitiewedstrijden ongeslagen

Wanneer het team van Alois Schwartz zaterdag oploopt op Millerntor, dan zullen ze dat doen met brede borst. Al zes wedstrijden wist KSC het veld niet als verliezer te verlaten. Maar er is een grote maar. De afgelopen vijf wedstrijden eindigden allemaal op een gelijkspel. De laatste drie punter werden gewonnen door Karlsruher – een 1-0 overwinning tegen SV Sandhausen – op de 6e speeldag.

Bedrijf 

En nog een vereniging minder. Op de algemene vergadering van de KSC op 29 juni besloot een meerderheid van 88 procent de verandering van statuut van het professionele team. Deze werd geregistreerd bij de rechtbank van Mannheim. “We hebben de professionele onderneming nu getransformeerd tot een modern en duurzaam bedrijf”, zei KSC-voorzitter Ingo Wellenreuther na deze beslissing. Als u geïnteresseerd bent in aandelen van KSC, kunt u ze kopen vanaf het voorjaar van 2020.

Korte presidentsverkiezingen

De verkiezing tot president van de Karlsruher Sportclub was dit jaar zeer knap. Tijdens de algemene vergadering op 11 oktober 2019 won de zittende president Ingo Wellenreuther met slechts 40 stemmen voorsprong op zijn tegenstander Martin Müller. Daarmee blijft Wellenreuther – sinds 2010 aan het roer van KSC –  in functie.

Bron: www.fcstpauli.com