Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Sobota:”Terug naar de realiteit”

Hij was één van de actiefste in de 1-2 beker nederlaag tegen Eintracht Frankfurt. Hij bracht ook terug de hoop met zijn omgezette strafschop na handspel. Op donderdag 31 oktober beantwoordde Waldemar Sobota de vragen van journalisten. De 18-voudige Poolse international over …

… de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt:  “Ik denk dat we gedurende 90 minuten op gelijke voet stonden met Frankfurt. Helaas hebben we in het begin een beetje staan slapen en geven we twee doelpunten weg. Maar we kwamen goed terug. Als we de ene of de andere situatie beter uitspelen, zouden we verlengingen hebben gespeeld. ”

… de uitwisseling met de Frankfurt na de wedstrijd:  “De spelers vertelden ons na de wedstrijd dat we goed hadden gespeeld en op gelijke voet stonden. Ze hebben veel nationale spelers in de ploeg en speelden het gewoon slim.”

… zijn omgezette penalty:  “We hebben kort besproken wie de penalty zou nemen. In Lübeck trof ik ook en ik voelde me vandaag zeker. Dus ik nam de bal en trapte hem erin.”

… zijn individuele prestatie:  “Ik denk dat we eerst als team een goede prestatie hebben laten zien. Ik vind dat van me zelf persoonlijk ook. De positie waar ik heb gespeeld bevalt me goed. In het midden krijg ik meer ballen en dat is waar ik me goed bij voel. ”

… wat het team uit de wedstrijd kan halen:  “We kunnen niets kopen voor het resultaat en nu is het terug naar de realiteit. We hebben zaterdag opnieuw de kans om drie punten te scoren. We kunnen veel dingen uit de tweede helft halen. We hebben goed gespeeld, we hebben goed werk geleverd en dat is niet vanzelfsprekend tegen een team als Frankfurt. Maar we kregen gewoon niet de kansen om te scoren. ”

… de trend van de drie verloren wedstrijden op rij:  “Ik denk dat we in geen van de laatste drie wedstrijden het slechtste team zijn geweest. In de laatste twee competitiewedstrijden moeten we de standaard situaties beter verdedigen. We hebben ook niet gescoord, we moeten de laatste pass beter spelen en beter afwerken. ”

… de invalbeurt van Korbinian Müller:  “We zijn het vlak voor de wedstrijd te weten gekomen, het was dus een kleine verrassing voor ons. Hij heeft het goed gedaan en bleef kalm. Ik denk niet dat we een keeper discussie hebben. De Trainer heeft er een goed zicht op en zal duidelijk zijn. ”

… de mogelijkheid om als buitenlander de meeste wedstrijden voor St. Pauli te spelen:  “Natuurlijk zou het leuk zijn om de meeste wedstrijden voor St. Pauli te spelen als  buitenlandse speler, maar dat zal mijn houding niet veranderen, ik zal alles blijven geven . ”

… de frisheid voor de wedstrijd tegen Karlsruhe:  “De coach zal dit evalueren. Er zullen zeker nieuwe spelers aan de aftrap verschijnen. We zullen vol gas geven en goed voorbereid op de wedstrijd zijn.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters