Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Slechte start kost FCSP kwalificatie volgende ronde

FC St. Pauli heeft zich niet kunnen plaatsen voor de 16e finales van de DFB Cup. In een spannende wedstrijd tegen 1e Bundesliga-club Eintracht Frankfurt werden onze Kiezkickers – voor 29.373 toeschouwers in Millerntor – verslagen met 1-2 (1-2). Bas Dost scoorde tweemaal voor de Hessen (4, 16), FCSP maakte via Waldemar Sobota de 1-2 vanop de stip(42).

Na drie jaar mocht Millerntor eindelijk nog eens DFB Cup lucht opsnuiven. Om een succesvol resultaat te behalen besloot hoofdcoach Jos Luhukay zijn elftal op vijf posities te veranderen ten opzichte van de 1-0 nederlaag in Heidenheim. Korbinian Müller stond verrassend voor Robin Himmelmann tussen de palen en Johannes Flum vierde zijn startdebuut – na zijn knieoperatie – tegen zijn voormalige werkgever . FC St. Pauli speelde met drie centrale verdedigers aangevuld met de vleugelbacks Sebastian Ohlsson en Matt Penney.

Op het veld begon de ontmoeting voor onze elf hoofdrolspelers met een “koude douche”. Martin Hinteregger gooide de bal naar Dost, die zijn grootte voordeel uitspeelde tegen Leo Østigård en vanop zes meter knikte hij de bal simpel binnen (4e). Onze Boys in Brown herstelden aanvankelijk goed van de achterstand en vonden goed de ruimtes. Na een voorzet van Penney kreeg Victor Gyokeres zijn kop niet lekker achter de bal en hij knikte de bal over (12′).

In plaats daarvan was Eintracht dodelijk efficiënt. Dost spurtte door na een pass van Dominik Kohr en wipte de bal over Müller en duwde zo zijn tweede doelpunt tegen de netten (16). Hierna hadden onze Kiezkickers enkele mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Marvin Knoll schoot – na een pass van Flum – vanop 18 meter staalhard op de paal (24′). Vervolgde stuitte Gyökeres vanuit een scherpe hoek en onder druk van Makoto Hasebe op SGE-keeper Frederik Rönnow (38.). Uiteindelijk beloonde Waldemar Sobota de goede teamprestatie – na een handsbal van Hinteregger – door op de stip de aansluitingstreffer te maken (42′).

Na dit doelpunt verwachtte Millerntor een spannende tweede helft. Frankfurt wilde het spel sturen en de bal veilig laten circuleren. Steeds opnieuw slaagden onze Kiezkickers erin gevaarlijk druk te zetten. Møller Dæhli ging over de rechtervleugel het strafschopgebied in, maar Gyokkeres miste nipt zijn lage voorzet om de bal binnen te duwen (58′).

Voor het laatste kwartier schakelde Luhukay over – door de inbreng van Christian Conteh – naar een zeer offensief systeem met 4 aanvallers. FC St. Pauli slaagden erin de Europa League-deelnemer op zijn eigen helft op te sluiten, maar misten ondanks vele goede bedoelingen de laatste punch om de gelijkmaker te maken. Nadat Conteh kort voor het einde nog geblesseerd raakte na een sprintduel met Danny Costa, probeerde FCSP nog alles met 10 man. Ondanks alle passie en inzet bleef het bij de nipte nederlaag. Onze herstelwensen gaan naar onze vleugelspits: Beterschap, Christian!

FC St. Pauli

Müller – Kalla (79. Conteh), Østigård, Buballa – Ohlsson, Flum (84. Becker), Knoll, Penney – Møller Dæhli (87. Tashchy), Sobota – Gyökeres

Cheftrainer: Jos Luhukay

Eintracht Frankfurt

Rönnow – Hasebe, Hinteregger (46. Abraham), N`Dicka – Durm, Kohr, Fernandes, Chandler (46. Da Costa) – Rode – Kamada, Dost (88. Pacienca)

Cheftrainer: Adi Hütter

Doelpunten: 0:1 Dost (4.), 0:2 Dost (16.), 1:2 Sobota (42., HE)
Gele kaarten:
Flum, Knoll / Hinteregger, Kohr, Rode
SR:Dr. Matthias Jöllenbeck
Toeschouwers:
29.373