Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Eintracht Frankfurt

Het is eind oktober en de wedstrijden volgen – voor onze Kiezkickers – elkaar snel op: slechts drie dagen na de wedstrijd in Heidenheim ontvangen ze – op woensdagavond 30 oktober 2019 20u45 – in de tweede ronde van de DFB Cup Eintracht Frankfurt. Zoals gebruikelijk hebben we onze volgende tegenstander eens van dichtbij bekeken.

“Buffel kudde (büffelherde)”

Vorig jaar wervelde Frankfurt in de Bundesliga en Europa League door de verdedigende linies. De reden hiervoor waren Sebastien Haller, Luka Jovic en Ante Rebic. In de competitie scoorde – door Haller de “Büffelherde” genoemdsamen 57 doelpunten in de competitie en 16 doelpunten in de Europa League. In de zomer verhuisde Jovic naar Real Madrid voor 60 miljoen euro, maar bij de ‘Koninklijke’ heeft hij nog steeds niet gescoord. Ante Rebic ging naar AC Milan in ruil voor André Silva, maar ook hij scoorde nog niet in de Serie A. Haller – die voor € 40 miljoen naar West Ham United verhuisde – doet het veel beter met vier Premier League doelpunten.

Veel wedstrijden

In het afgelopen seizoen speelde het team van hoofdcoach Adi Hütter de meeste competitie wedstrijden van alle Bundesliga clubs. Omdat Frankfurt het in de Europa League tot de halve finales schopte, speelde ze in totaal 49 competitieve wedstrijden in één seizoen. Omdat Eintracht dit jaar, zich alleen via de kwalificaties kon plaatsen voor Europees voetbal speelt Frankfurt – op woensdagavond 30 oktober – op Millerntor zijn 20e wedstrijd van het seizoen. Ter vergelijking: voor onze Kiezkicker is dit pas de 13e wedstrijd van het seizoen.

Veel wedstrijden II

Opmerkelijk feit bij Eintracht is dat coach Hütter slechts roteert als het nodig is. De absolute favoriet is “Oldie” Makoto Hasebe. De 35-jarige stond in 17 van de 19 afgelopen competitie wedstrijden op het veld en speelde reeds 1.530 minuten. Vlak achter hem staat vleugelspeler Filip Kostic (1.512.), gevolgd door Martin Hinteregger (1.403).

Bekerwinnaar

In de bekergeschiedenis – op weg naar Berlijn – werden onze Kiezkickers in april 2006 afgeremd door FC Bayern München. De recordbekerwinnaar won met 3-0 in de halve finale op Millerntor. Eintracht bereikte ondertussen al acht keer de finale en won ook vijf keer de DFB Cup. Na 30 jaar kon Frankfurt – op het einde van het seizoen 2017/18 na een 3-1 overwinning op Bayern München – eindelijk de trofee weer in de lucht steken. Achter Bayern München (19 Beker overwinningen) en Werder Bremen (6) staan Eintracht samen met FC Schalke 04 als derde.

Laatste minuut nederlagen

In de geschiedenis van de DFB Cup speelde onze FC St. Pauli het meeste tegen SV Werder Bremen, reeds vijf keer ging het tegen de groen-witte. Tegen Eintracht Frankfurt was er tot nu slechts één duel. Het was ook de eerste ontmoeting van beide clubs in competitie verband. Op 12 december 1970 ging de Frankfurt – voor 12.800 toeschouwers – verder na een 2-3 in extra tijd op Millerntor. Horst Heese scoorde de winnaar in de 119e minuut. Er was nog een bekerwedstrijd tegen de Hessen, maar op 25 augustus 2001 hadden onze amateurs Eintracht te gast op Millerntor. De gasten wonnen opnieuw dankzij een late goal in de extra tijd. Voor 5.500 toeschouwers zette Ervin Skela een strafschop om – ook in de 119e minuut.

Bron: www.fcstpauli.com