Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:” Een welkome verandering voor het hoofd”

In de tweede wedstrijd in de Engelse week ontvangen onze Kiezkickers – op woensdagavond 30 oktober 2019 20u45 – Eintracht Frankfurt. De dag voor de wedstrijd in het uitverkochte Millerntor sprak Jos Luhukay op de persconferentie over …

… de tegenstander uit Frankfurt: “Eintracht heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ze hebben een goede structuur in de club ontwikkeld en ook een speelfilosofie, met voetbal waar je graag naar kijkt. Frankfurt heeft zijn eigen speelstijl en ze spelen bijna altijd in dezelfde formatie. Hoewel ze een aantal topspelers hebben verkocht, hebben ze weer een sterke ploeg bij elkaar gekregen die het goed doet. Ze hebben een team dat ook in Europa een goede rol speelt. ”

… hun eigen houding voor de wedstrijd: “We moeten het verschil in kwaliteit morgen compenseren met een ongelooflijke fighting spirit en passie om zo te proberen een ronde verder te geraken. We hebben respect voor Eintracht. Uiteindelijk telt alleen dat we als team harmoniseren en functioneren. We verwachten morgen een fantastische tegenstander, tegen wie we kunnen concurreren. Ik vind dit een grote uitdaging, het is een welkome verandering voor het hoofd. Er kan nauwelijks een hogere motivatie zijn. Met veel inspanning kunnen we elkaar uiteindelijk belonen en respect en erkenning verdienen. ”

… de personeelssituatie: “James Lawrence zal deze week zeker ontbreken, zijn knie vertoont nog steeds een reactie. Dit is een groot verlies voor mij, dus we moeten zien waar het probleem ligt. Ook Svend Brodersen, Christopher Avevor, Aurel Loubongo, Yiyoung Park, Niklas Hoffmann en Luis Coordes ontbreken nog. Christopher Buchtmann zal waarschijnlijk zes weken niet beschikbaar zijn. Marc Hornschuh zal er ook niet zijn. Marc had onlangs problemen met de intensiteit van de trainingsbelasting en trainde verminderd. Dit is buitengewoon triest voor hem nadat hij een goede indruk heeft gemaakt in de voorbereiding. Maar Marc werkt heel hard en doet er alles aan om honderd procent terug te komen. ”

… Henk Veerman en Philipp Ziereis: “Henk Veerman en Philipp Ziereis zijn nog niet helemaal op honderd procent na hun lange pauze. Ze speelde onlangs voor onze U23 voor het eerst sinds lang 90 minuten. Of ze mogelijk in de ploeg tegen Frankfurt zitten, kan ik nog niet zeggen. ”

… zijn persoonlijke hoogtepunt in de DFB Cup: “Het grootste hoogtepunt heb ik tot nu toe meegemaakt met FC Augsburg, waar we de halve finale hebben bereikt. Dat was een fantastisch seizoen. Uiteindelijk zijn we eruit gegaan in Bremen en hebben we helaas de finale niet bereikt. De manier waarop was sensationeel. Dit zijn momenten waar ik echt van heb genoten en die je nooit zult vergeten. ”

… de laatste wedstrijden: “We hebben nu twee wedstrijden achter elkaar verloren, telkens op een corner. Bovendien hadden we niet het laatste beetje geluk, wat ook bij voetbal hoort. Soms moet je dat zelf afdwingen. Deze twee nederlagen storen me. Verdedigend waren we georganiseerd en stabiel, maar uiteindelijk verliezen we nog steeds door twee onzorgvuldigheden. Dit is erg bitter en daar kunnen we niet tevreden mee zijn. ”

… tactische richtlijnen van de andere teams: “Het feit dat onze tegenstanders zich recentelijk in de verdediging hebben teruggetrokken, is een nieuwe spelsituatie voor ons. Daar moeten we oplossingen voor vinden. We moeten ons mentaal anders instellen. Spelers zoals Mats Møller Dæhli of Finn Ole Becker zijn nu vaker vastgezet. Dit is een ontwikkeling waarvan we moeten leren om te succesvol te zilagen tegen lager geplaatste teams. Voor Eintracht Frankfurt zal het natuurlijk weer anders zijn, omdat Eintracht zich niet op ons zal richten. ”

Bron: www.fcstpauli.com