Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Alles doen voor een magische bekeravond

Wanneer de SG Eintracht Frankfurt – woensdagavond 30 oktober 2019 – ons Millerntor-stadion bezoekt, ontmoeten onze Kiezkickers ongetwijfeld hun sterkste sportieve tegenstander van dit seizoen. Om verder te komen en na 13 jaar nog eens naar de laatste 16 van de DFB Cup te gaan, moeten onze FCSP er een magische avond van maken.

De ontmoeting heeft alle ingrediënten om magisch te worden. Laten we eerlijk zijn, Hells Bells bij kunstlicht is eigenlijk onverslaanbaar. Sinds de 0-2 nederlaag tegen Hertha BSC – in de bekerwedstrijd 2016 – mogen we nog eens een beetje Bundesliga lucht inademen tijdens een competitiewedstrijd. SGE-coach Adi Hütter staat erom bekend om aanvallend voetbal te prediken. Daarom moet onze Kiezkickers vanaf de eerste seconde sterk geconcentreerd zijn. Vechten, veel lopen en het publiek aan boord hijsen. Voor dit ene kippenvelmoment. Op het plein en op de tribunes.

Millerntor heeft dit seizoen goed gepresteerd. Kiel was adembenemend. De volgende derby kan niet in woorden worden beschreven. Frankfurt zal alles van onze jongens vragen en ze tot het uiterste duwen. Voor de beslissende procenten hebben onze jongens dezelfde spirit op het veld nodig, waarmee Eintracht Frankfurt afgelopen seizoen de halve finale van de Europa Cup heeft behaald.

De Hütter-Elf heeft op deze manier veel sympathieën gewonnen en zijn publiek met strijd en passie voor zich gewonnen. En zelfs ook al is de “Büffelherde” rond Luka Jovic, Sebastien Haller en Ante Rebic nu over heel Europa verspreid, blijft deze geest in de Main metropool voelbaar. Frankfurt heeft een goede mix in de ploeg. De ervaring van kapitein David Abraham en Makoto Hasebe. Het tempo van Filip Kostic en Danny da Costa. De duelkracht van Martin Hinteregger en Sebastian Rode. En Eintracht kan overal scoren via hun aanvallende kwaliteiten met Goncalo Pacienca, André Silva of Bas Dost. Ze wisten in elke competitiewedstrijd tot nu toe toe te slaan.

Op dit punt moet de Kiezkicker toeslaan. Als een eenheid op het veld, de degens opnemen en een open wedstrijd forceren. Omdat ook onze jongens erin slaagden – behalve de laatste twee competitiewedstrijden – in elke competitiewedstrijd te scoren. Omdat onze ploeg voetbalkwaliteiten heeft. Met veel potentieel, maar ook nood om bij te leren. In de wedstrijden tegen Darmstadt (0-1) en Heidenheim (1-01) was FC St. Pauli zeker niet het zwakkere team. Ze betaalden alleen leergeld op de cruciale momenten. Wanneer iedereen op het plein elkaar helpt, is iedereen bereid om de beslissende meter te lopen. Dan kan ook als underdog een magisch Millerntor moment worden gecreëerd.

Bron: www.fcstpauli.com