Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander 1. FC Heidenheim

Op zondag – 27 oktober 2019 13u30 – spelen onze Kiezkickers – in de Voith-Arena – tegen 1. FC Heidenheim. Zoals gebruikelijk hebben we de komende tegenstander naderbij bekeken.

Veteraan aan de zijlijn

Frank Schmidt is nu 145 maanden hoofdcoach van 1. FC Heidenheim. In september 2007 nam – de nu 45-jarige – de functie over van Dieter Märkle en leidde de club van de vijfde klasse Oberliga Baden-Württemberg naar de 2e Bundesliga. Opmerkelijk: Tel je de periodes van de 17 collega’s van Schmidt te samen, hebben ze met 149 maanden slechts vier meer.

Beslissende vervangingen

Frank Schmidt gebruikte dit seizoen – in elke wedstrijd – zijn volledige wissel mogelijkheden. Opmerkelijk: hij bracht al vijf keer een doelpuntenmaker tussen de lijnen. Samen met coach Mersad Selimbegovic van Regensburg is hij hierbij de beste in de competitie. Joker Stefan Schimmer wist zich steeds bijzonder snel in te werken. Hij stond bij zijn twee doelpunten slechts 10 en 14 minuten op het veld.

Voorkeur voor late doelen

De ploeg van trainer Frank Schmidt scoort het liefst in de laatste minuten. Heidenheim scoorde 12 van zijn 15 doelpunten in de tweede helft. Acht keer verdween de bal in het laatste kwartier in het doel van de tegenstander. In de competitie scoorde geen enkel team vaker in de laatste 15 minuten. Trouwens, voor Kiezkickers ziet het er anders uit: FCSP vierde 11 van zijn 14 doelpunten in de eerste helft.

Fairplay eerst

De mannen rond kapitein Marc Schnatterer zijn momenteel de meeste faire spelers in de 2e Bundesliga. De scheidsrechters gaven slechts 15 keer geel en stuurden nog geen enkele Heidenheimer vroegtijdig douchen. FCH staat met 1.819 duels in de hele competitie op de derde plaats als men naar het minst aangegane duels kijkt. FCH tackelden hun tegenstander gemiddeld slechts 11 keer per wedstrijd. Overigens de fair play-rangschikking wordt aangevoerd door H$V (12 gele kaarten, geen rood).

Sterke thuisbilans tegen FC St. Pauli

Tegen onze FCSP gaf 1. FC Heidenheim in eigen huis nog niks weg. In vijf thuiswedstrijden waren er vijf FCH-overwinningen met een doelsaldo van 12-2. Maar er is natuurlijk hoop voor FCSP: met Marvin Knoll, Boris Tashchy en Rico Benatelli zijn er drie spelers in onze gelederen die al met andere clubs in Heidenheim hebben gewonnen. En dat is niet alles: alle drie wisten het winnende doelpunt te maken!

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply