Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay: “We hebben een kans om het beter te doen als vorig jaar”

Op zondag – 27 oktober 13u30 – speelt FC St. Pauli bij 1. FC Heidenheim. De eerdere uitwedstrijden bij het team van coach Frank Schmidt zijn tot nu toe allemaal verloren gegaan, maar Jos Luhukay kijkt uit naar de “aantrekkelijke” opdracht. Bovendien sprak de FCSP-hoofdcoach over …

… de verwachtingen voor de game op de FCH: Op zondag staat een wedstrijd op het programma die de afgelopen jaren steeds moeilijk was voor onze FCSP. Ik was daar bij mijn tweede wedstrijd als trainer van FC St. Pauli. Het is een wedstrijd waar je niet zo graag aan terug denkt, omdat we bij de rust al met 3-0 achter stonden. Voor mij is Heidenheim een zeer stabiele tegenstander met een hoge continuïteit, niet alleen wat de trainer betreft, maar ook voor de structuur van het elftal. Het elftal heeft de laatste jaren steeds goede rangschikkingen behaald. We moeten dit elftal zeer ernstig nemen, zeker omdat ze in eigen huis zo sterk zijn. Ze hebben veel sterke offensieve spelers en fysiek sterke spelers die sterk zijn op standaardsituaties. Ze zullen alles van ons eisen. Het is doorslaggevend is dat we stabiliteit hebben in het ons defensieve gedrag en scherpte in het offensief, om daar iets te kunnen halen. We kunnen het beter doen in het spel dan de vorige keer tegen Darmstadt.

… de blessures : “Bij Ryo Miyaichi zag het er positief uit, hij kon alles terug meemaken en trainde de afgelopen dagen intensief met de atletiek trainers.” Zoals het vandaag uitzag, zou hij een optie voor zondag kunnen zijn. Bij James Lawrence is niet het geval, hij zal zeker ontbreken. We hopen dat hij een optie kan zijn tegen Frankfurt of in ieder geval tegen Karlsruhe. Christian Conteh heeft de afgelopen dagen een intensief individueel programma ondergaan, hij heeft vandaag volledig getraind. Als hij geen reactie krijgt zit hij misschien bij de selectie, maar hij zal zeker niet vanaf het begin spelen. Leo Østigård had een sterfgeval in de familie, hij zal er morgen terug bij zijn en zondag kunnen spelen. ”

… de betekenis van het spel : “Het kan een zeer spannende wedstrijd voor beide partijen. Met een overwinning kun je weer dichter bij de topplaatsen komen, bij een nederlaag kan men afstorten. Als het over de rangschikking gaat kan het een belangrijke wedstrijd zijn. Dat is waarom is het voor ons belangrijk om het verleden uit ons hoofd te krijgen en vooruit te kijken, we hebben een nieuwe kans om het beter te doen in Heidenheim dan de afgelopen jaren. ”

… FC St. Pauli’s coachingrecord buitenhuis “Het is tijd om niet alleen goed te spelen en kansen te hebben, het gaat ook over efficiëntie en jezelf belonen waarvoor je werkt. Vooral in de uitwedstrijden heeft het team dit seizoen zich niet veel beloond. het was veel meer in punten dan we aan het einde namen, dus ik hoop dat we dat kunnen doen en fulltime terugkomen. ”

‘Angstgegner’ FC Heidenheim : “Dat zijn allemaal statistieken, het is een nieuwe wedstrijd met nieuwe mogelijkheden. Ik ken het verleden, maar je kunt het verleden inhalen en je kan een goede richting inslaan. Het ligt voor een deel aan onszelf, ons gedrag tegen de bal en bij balbezit. Wat in het verleden is gebeurt kan je niet veranderen. Maar op zondag kunnen. We moete erin geloven en proberen alles ervoor te doen. ”

… mogelijke veranderingen vanwege de sterkte van Heidenheim op standaardsituaties : “Natuurlijk denken we erover na, maar het is ook cruciaal dat je geen onnodige fouten maakt in de buurt van het strafschopgebied en vrije trappen weggeeft. Op grond van ons lengteprobleem in de lucht, hebben we robuustheid en sereniteit nodig in de duels. We hebben al met het team gesproken, tot nu toe hebben we het redelijk goed gedaan. ”

… de spelers die met de de U23 zullen spelen : “Henk Veerman en Philipp Ziereis gaan bij onze U23 zaterdag voor de volle 90 minuten. We hopen dat ze er goed uitkomen, zeker na de afgelopen 70 minuten van afgelopen zondag. Ook Jakub Bednarczyk, Ersin Zehir en Leon Schmidt zullen er bij zijn. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply