Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Catenaccio haalt het van FCSP, eindstand 0-1

FC St. Pauli heeft na zes wedstrijden nog eens een nederlaag geleden. Voor 29.412 toeschouwers in het Millerntor-stadion verloren onze Kiezkickers van SV Darmstadt 98 met 0-1 (0: 0). Het beslissende doelpunt werd gescoord door Viktor Palsson na een hoekschop (80′).

Aan het begin van de echte thuismarathon (vier competitieve wedstrijden op de Millerntor in 20 dagen) wilde FC St. Pauli zijn sterke serie voortzetten. HoofdCoach Jos Luhukay wisselde op twee posities – in vergelijking na het 1-1 gelijke spel tegen 1. FC Nurnberg – om de vierde thuiswedstrijd op rij te behalen. Florian Carstens en Dimitrios Diamantakos startten voor Leo Østigård en Viktor Gyökeres.

Onze Kiezkickers begonnen veelbelovend en hadden de eerste twee kansen van de wedstrijd. Eerst probeerde Marvin Knoll het, maar zijn schot met links op 20 meter ging nipt langs (3′). Toen probeerde Diamantakos het vanaf de rand van het strafschopgebied, maar ook zijn bal ging het doel voorbij (6.). Aan de andere kant probeerde SVD rechtsachter Patrick Herrmann het buiten het strafschopgebied en dwong Robin Himmelmann tot een knappe parade (12).

Vervolgens misten beide teams de laatste precisie om echt gevaarlijk te zijn. Nadat de wedstrijd in de ruimte tussen beide strafschopgebieden was verschoven, slaagden onze jongens – in de laatste fase van de eerste helft – de druk weer te verhogen. Een vermoedelijke voorzet van Diamantakos draaide uit tot een schot te worden en de keeper van Darmstadt had alle moeite van de wereld om de bal uit doel te houden (35). Slechts een minuut later, brak Mats Møller Dæhli door in het strafschopgebied en wilde Waldemar Sobota bedienen, maar zijn voorzet werd nog op het laatste moment onderschept (36 ‘). Vlak voor rust was het opnieuw Diamantakos die een stuiterende bal op het doel schoot, maar zijn schot mistte precisie om Schuhen in de problemen te brengen (43 ‘).

Na de pauze nam de entertainmentwaarde van de wedstrijd toe. Mathias Honsak was doorgebroken door de FCSP defensie, maar was kansloos tegen Himmelmann (49). Slechts een minuut later was de Oostenrijker klaar om wel te scoren, maar Florian Carstens schoot de bal op het laatste moment uit de gevarenzone (50e). Aan de andere kant faalde Finn Ole Becker na een fijne interactie met Møller Dæhli op Schuhen (56.). Vervolgens vond de Noor Diamantakos, die niet genoeg kracht achter zijn schot kreeg (59.). Toen het bal vier minuten later toch zijn weg naar het net vond, stond Sobota buitenspel, het doelpunt werd terecht niet toegekend (63.).

De wedstrijd bleef open tot de laatste fase, waarbij de wedstrijd beide richtingen hadden kunnen kantelen. Ten slotte won Darmstadt via een hoekschop van invaller Tobias Kempe, die Palsson binnenknikte – 0: 1 (80). De directe reactie van FCSP bleef uit omdat Østigård geen controle over de bal kreeg, na een vrije trap van Møller Dæhli (82). FC St Pauli verzocht alles en kregen nog kansen, maar de gasten verdedigden slim hun voorsprong tot op het einde. Na zes wedstrijden zonder nederlaag stonden onze Kiezkicker opnieuw zonder punten.

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Carstens, Lawrence (78. Østigård), Buballa – Becker – Miyaichi, Møller Dæhli, Knoll (57. Buchtmann), Sobota (72. Flum) – Diamantakos

Cheftrainer: Jos Luhukay

SV Darmstadt 98

Schuhen – Herrmann, Dumic, Höhn, Holland – Paik, Palsson (87. Stark) – Heller (61. Skarke), Mehlem, Honsak (77. Kempe)  – Serd. Dursun

Cheftrainer: Dimitrios Grammozis

Doelpunten: 0:1 Palsson (80.)

Gele kaarten: Lawrence, Becker / Palsson, Kempe

SR: Tobias Reichel

Toeschouwers: 29.412

Leave a Reply