Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:” In balbezit zekerheid en controle behouden”

Onze Kiezkicker beginnen – op zaterdag 19 oktober 13u00 – met de thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt 98 aan de tweede helft van de heenronde. Voor de wedstrijd tegen de Lelies sprak onze hoofdcoach Jos Luhukay op de persconferentie met de Hamburgse journalisten over …

… de personeelssituatie : “De situatie rond Christian Conteh blijft onduidelijk, hij heeft nog steeds onderzoeken vandaag, maar hij is nog niet definitief afgeschreven. Ik hoop dat hij morgen weer kan trainen.” James Lawrence en Dimitrios Diamantakos hebben een uitstekende indruk achtergelaten. Beiden waren voor hun blessures belangrijke spelers voor ons elftal. James als leider in de verdediging en Dimi met zijn doelgevaarlijkheid en zijn aanspeelmogelijkheden. Zijn doelpunten waren belangrijk voor ons. We zijn blij als team dat beide tegen Darmstadt weer een optie zijn. De beslissing of ze in de eerste elf staan zal vandaag en morgen beslist worden. ”

… de wedstrijd voorbereiding : “We moeten de wedstrijd gefocust en geconcentreerd aangaan. In de afgelopen dagen hebben we het nodige daarvoor gedaan. Hopelijk kunnen we zaterdag voortbouwen op onze laatste wedstrijden die indrukwekkend waren.”

… de SV Darmstadt 98 : “Ze hebben een team dat probeert zeer goed georganiseerd te staan en na bal veroveringen extreem snel overschakelt van verdediging naar aanval. De twee buitenspelers zijn gevaarlijke spelers die het tempo hebben om gevaarlijke situaties te creëren. Met Serdar Dursun hebben ze een centrale spits die klaar is daarvan te profiteren. Het is belangrijk voor ons om in balbezit de controle te hebben. Dus als we de bal verliezen, moeten we goed georganiseerd zijn met onze resterende verdediging en niet naïef aanvallend spelen en zo in de val van  de tegenstander te trappen. ”

… de aankomst met een klimaatneutrale brandstofcelbus in de loop van de klimaatvriendelijke dag : “Dit is waarschijnlijk de eerste keer voor ons allemaal, maar we zullen de focus niet verliezen, we raken daardoor niet uit ons ritme.” Er zijn slechts vijf of tien minuten naar het stadion. ”

… de komende weken met vijf wedstrijden binnen 20 dagen, beginnend met de wedstrijd tegen Darmstadt: “Na een pauze van twee weken weet je nooit hoe je hieruit komt, dat is niet alleen voor ons, maar voor alle teams. In de komende weken hebben we een moeilijk programma met weinig rust tussen de wedstrijden. We hebben alle spelers nodig en het is verheugend dat we zoveel alternatieven hebben en kunnen reageren. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply