Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander SV Darmstadt 98

De tweede internationale pauze van het seizoen zit erop, voor onze Kiezkicker gaat het opnieuw – op zaterdag 19 oktober 13u00 – met de thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt 98 voor de drie punten in de 2e Bundesliga. Zoals gebruikelijk hebben we onze volgende tegenstander van naderbij bekeken.

Reeks zonder punten
Het is bijna twee maanden geleden dat onze Kiezkickers – op VfB Stuttgart 2-1- nog eens verloren, sinds zes wedstrijden zijn onze Luhukay Elf ongeslagen. Niet zes, maar al zeven wedstrijden is de huidige serie van Darmstadt, maar helaas voor hun zijn dit wedstrijden zonder overwinning. Geen enkel ander team in de 2. Bundesliga wacht al langer op de 3 punten. De enige overwinning van het seizoen behaalde de Lelies begin augustus – op speeldag 2 – tegen Holstein Kiel (2-0), sindsdien volgden er vier gelijke spelen en drie nederlagen.DuelistAan het begin van het seizoen verhuisde Dario Dumić op huurbasis van FC Utrecht naar de Lelies. De centrumverdediger, die vorig jaar door Utrecht werd uitgeleend aan Dynamo Dresden, schoof vanaf het begin in de basis. Naast Fabian Holland is Dumić de enige die geen minuut heeft gemist. De 27-jarige bewees al meerdere keren zijn duelkracht, hij won 71 van zijn 108 duels en heeft daarmee een sterke 65,74 procent. Dumić ruimt niet alleen vanachter op, maar zorgt ook voor gevaar voor doel, hij scoorde tot nu toe twee doelpunten.

Passeur

Met Darmstadt reist één van de sterkste passeurs in de competitie mee. Centrale verdediger Immanuel Höhn – die slechts elf minuten miste – gaf 436 passen in negen wedstrijden, slechts 28 ballen belandde bij een tegenstander. In de competitie hebben slechts zes spelers – die meer dan de helft van alle wedstrijden hebben gespeeld- een nog betere passing percentage.

Doelschoten

Darmstad kwam in het huidige seizoen niet al te vaak tot een schot op doel. Hun 110 doelschoten betekenen in de Liga een 15e plaats. Alleen elk twaalfde schot ging in het doel, slechts drie teams komen qua efficiëntie na de Lelies. Aan de andere kant heeft Darmstadt veel schoten toegestaan. Alleen Karlsruher SC (150) liet nog meer schoten toe dan de lelies (149).

Doelgevaar

Met de woorden “het is altijd het dezelfde liedje” beschreef kapitein Fabian Holland van Darmstadt de aanvallende problemen van de Lelies na de 1-1 in de Karlsruher SC voor de internationale pauze. Hoewel het team volgens Holland opnieuw een goede prestatie had geleverd, kreeg het opnieuw de bal niet over de doellijn van als de tegenstander. Het aanvallende probleem wordt ook numeriek weergegeven. Slechts negen doelpunten scoorden het team van hoofdcoach Dimitrios Grammozis tot nu toe, samen met Fürth heeft zijn team de meest ongevaarlijke aanval in de competitie. De beste Lelie doelpuntenmaker is spits Serdar Dursun met drie doelpunten.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply