Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Verduidelijking FCSP situatie gehandicaptenbegeleiding

Het bureau van FC St. Pauli en het management van FC St. Pauli willen het volgende verkondigen in verband met de discussie over het ontslag van de voormalige commissaris voor gehandicapten Jörn Weidlich

Jörn Weidlich heeft op 6 september 2019 – op eigen verzoek – ontslag genomen als commissaris voor de gehandicapten. FCSP en Fanladen FC St. Pauli accepteren deze stap, hoewel beiden ervan waren uitgegaan dat Jörn Weidlich ook vanaf oktober zou blijven als commissaris voor de gehandicapten, maar nu voor Fanladen St. Pauli, waar het werk in de toekomst door de professionalisering wordt verdergezet. Pas na het ontslag door Jörn Weidlich werd de vacature vacant. Vanwege de recente weken en na heropende gesprekken tussen alle partijen na de thuiswedstrijd tegen SV Sandhausen, kan FC St. Pauli het zich niet meer voorstellen om in de toekomst met Jörn Weidlich samen te werken.

Het Bureau en de directie van FC St. Pauli voelen dat de vorige commissaris voor de gehandicapten niet open staat : noch voor de professionalisering van het werk – dat door alle comités is aanvaard –  noch voor herstellen van transparantie in de ticketverdeling voor mensen met een handicap. Bovendien wil de vereniging zich beschermen tegen de verspreiding van valse berichten die mensen verspreiden uit informele bijeenkomsten via sociale netwerken. Dit geldt nog meer voor oproepen tot geweld tegen werknemers van de vereniging.

De wens van leden en fans om vrijwilligerswerk te doen voor een goed doel, bij te dragen en een mening te hebben, heeft een lange traditie in FC St. Pauli en wordt verwelkomd door de club. Het is wenselijk om de beproefde manieren te gebruiken via Fanladen, de fanvertegenwoordiger, commissaris voor de gehandicapten, evenals het bestaande Fan Committee en de Fanclubsprecherrat.

We vragen alle deelnemers om de communicatie en de samenwerking objectief en respectvol voort te zetten. Dit geldt met name voor de afhandeling van de nieuwe commissaris voor de gehandicapten en voor de start van de inhoudelijke werkzaamheden. Om de partijen te beschermen, zal de FC St. Pauli geen verdere informatie en verklaringen over deze feiten publiceren.

Bureau van FC St. Pauli, directeur van FC St. Pauli

Leave a Reply