Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Cenk Sahin door FC St. Pauli vrij gesteld !

De aangekondigde interne evaluatie van de Instagram-post van Cenk Sahin naar aanleiding inzet van het Turkse leger in Syrië is voltooid. Na hernieuwde discussies tussen de verantwoordelijke van de club en de speler wordt Cenk Sahin met onmiddellijke ingang vrijgesteld van de training- en wedstrijden. Tot deze besluitvorming droeg het herhaaldelijk met de voeten treden van de waarden van onze club, maar ook eveneens ter bescherming van de speler.

Na talloze discussies met fans, leden en vrienden, wiens wortels in Turkije liggen, zijn we ons ervan bewust geworden dat we moeilijke percepties en attitudes van andere culturen niet in detail kunnen en moeten beoordelen. Zonder enige discussie en zonder enige twijfel verzetten we ons tegen oorlogszuchtige acties. Deze mening en de solidariteit ermee zijn fundamenteel in tegenspraak met de waarden van onze vereniging.

Het huidige contract blijft voorlopig geldig. Ter bescherming van alle deelnemers wordt Cenk Sahin vrijgesteld van training en krijgt een gastvergunning van FC St. Pauli.

Bron : www.fcstpauli.com

Leave a Reply