Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Oefenwedstrijd: FCSP wint met 1-0 van Werder Bremen

Onze Kiezkickers hebben vrijdagavond – 11 oktober 18u30 – de vriendschappelijke wedstrijd tegen SV Werder Bremen gewonnen met 1: 0 (0: 0). Nadat het Luhukay-team vóór de pauze een aantal kansen liet liggen, was het Youba Diarra die kort na de pauze (52′) de verdiende 1-0 – voor 12.679 toeschouwers – wist te maken.

Voor de vriendschappelijke tegen SV Werder Bremen moest hoofdcoach Jos Luhukay rekening houden met een paar aangeslagen en geblesseerde spelers. Ook enkele spelers  ontbraken omwille van wedstrijden met hun nationale ploeg. Drie Boys in Brown stonden eindelijk terug op het veld na een lange blessure-pauze: Henk Veerman (tien maanden), Philipp Ziereis (negen maanden) en Luca Zander (speelde vorige week in de U23, zeven maanden) maakten hun comeback. Aan kant van de Bremen waren verschillende spelers afwezig omwille van interland verplichtingen, maar ook veel spelers (waaronder voormalige Kiezkicker Fin Bartels) omwille van blessures.

Onze Kiezkickers die met een driemans verdediging en met twee spitsen speelden zaten meteen goed in de wedstrijd en hadden de eerste kansen.Christopher Buchtmann vond meteen op een voorzet Borys Tashchy, maar dit faalde van dichtbij op Stefanos Kapinos (5e). Kort daarna stuitte ook Rico Benatelli – na een prima samenspel met Zander- op de Werder-keeper (6′). Na balverlies van Bremen op eigen helft probeerde Tashchy het vanop 18 meter, maar het leer ging nipt langs de linkerpaal(12′).

Bremen had iets minder dan 20 minuten een korte drukfase, maar een eerste schot van Eren Dinkci ging duidelijk voorbij (20′). Ook Bittencourt zijn vizier stond even later niet scherp (22′). Daarna schakelden FCSP opnieuw de versnelling hoger. Eerst werd een schot van Kevin Lankford beslissend afgebogen (23), daarna mikte de opgerukte Ziereis iets te hoog bij een hoekschop (24.).

De beste kans had Christopher Buchtmann – vrijgespeeld door Lankford- alleen voor Kapinos. Maar de Werder-keeper verhinderde met een sterke reactie de mogelijke voorsprong (25′). Even later tikte Kapinos ook een vrije trap van Johannes Flum over de lat (30′). De focus lag altijd op de Werder doelman, die ook twee schoten van Tashchy (33) en Buchtmann (35) kon onschadelijk maken. 120 seconden later leek Kapinos eindelijk verslagen, maar de pass van Buchtmann naar Tashchy was iets te lang – dus bleef het 0-0.

Uit het niets, dan weer een aanval in Bremen: de opgerukte Theodor Gebre Selassie diende Dinkci, wiens schot vanop acht meter net voorbij ging(40e). Toen kon Robin Himmelmann zich eindelijk onderscheiden: tegen Bittencourt voorkwam hij met een sterke parade de achterstand. Aan de andere kant was daar meteen weer onze FCSP: Veerman probeerde het brutaal met een chip, maar ook dat had Kapinos goed gezien (41). Meer gebeurde niet aan het einde van een zeer vermakelijke eerste helft en dus ging het met 0-0 in de pauze.

Voor de tweede helft deed Jos Luhuka drie wijzigingen: de twee terugkeerders Ziereis en Veerman mochten rusten. De bezoekers hadden de eerste kans, maar het schot van David Philipp was geen probleem voor Himmelmann (50 ‘). Hierop brak invaller Christian Conteh aan de linkerkant door maar schoot de bal nipt aan de verste paal voorbij (51’). Als voorbereider ging het Conteh beter af. Hij bediende – eveneens invaller – Youba Diarra op het middenveld en die trapte de bal onhoudbaar – vanop 22 meter – de bal naast Kapino in de rechterbovenhoek (52.).

De bruin-witten gaven niet op. Benatelli trok op de rand van het strafschopgebied naar het centrum , schoot maar trof alleen de onderkant van de lat (59.)! Kort daarna bracht Luhukay met Zander de derde langdurige geblesseerde terug op veld (62.). De 12.679 toeschouwers zagen nog steeds een gevarieerde wedstrijd, hoewel beide teams niet zoveel scoringskansen meer hadden als in de eerste helft. Over de linkerkant van Conteh rende opnieuw naar de laatste gevaarlijke aanval. Diarra stuurde Conteh het strafschopgebied in, maar opnieuw was Kapinos aanwezig (74 ‘). In het laatste kwartier gebeurde er niet veel en dus bleef het bij de verdiende 1-0 overwinning voor onze Kiezkicker.

Succesvol was ook de DKMS-registratieactie voorafgaand aan de wedstrijd, waar FC St. Pauli zijn fans vooraf had opgeroepen. Meer dan 200 mensen maakten van de gelegenheid gebruik om zich als potentiële donor in de Zuid Tribune te registreren! Bedankt voor uw steun in de strijd tegen leukemie !!!

FC St. Pauli

Himmelmann – Carstens, Ziereis (46. Hornschuh), Kalla – Zander (62. Sobota), Flum (77. Brandt), Benatelli, Lankford (46. Conteh) – Buchtmann – Veerman (46. Diarra), Tashchy (83. Dursun)

Cheftrainer: Jos Luhukay

SV Werder Bremen

Kapinos – Gebre Selassie (65. Pudic), Langkamp (83. Becker), Groß (46. Nawrocki), Straudi, Gruev, Bargfrede (65. Park), Bittencourt (65. Woltemade), Dinkci (46. Ihorst), Poznanski, Philipp

Cheftrainer: Florian Kohfeldt

Tore: 1:0 Diarra (52.)

Gelbe Karten: keine

Schiedsrichter: Florian Heft (Neuenkirchen)

Zuschauer: 12.679

Leave a Reply