Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FCSP wil zijn ongeslagen serie verder zetten

Met de uitwedstrijd bij 1. FC Nürnberg – op zondag (6.10., 13:30 uur) – eindigt voor onze Kiezkickers het tweede van de vier delen van de heenronde. Bij de nu al vijf  wedstrijden ongeslagen degradant uit de Bundesliga wil FCSP – ook al vijf wedstrijden ongeslagen -goed  de tweede internationale pauze van het seizoen ingaan.

“We zijn in een goed humeur en we willen doorgaan, we hebben plezier op het veld en we spelen goed voetbal en we willen daarop voortbouwen”, zei Daniel Buballa na hun 2-0 thuisoverwinning tegen SV Sandhausen. Waldemar Sobota genoot ook van de derde thuisoverwinning op rij. De vleugelspeler – die was teruggekeerd naar de startende XI tegen Sandhausen – speelde een sterke wedstrijd en zei na het laatste fluitsignaal: “Als we nog meer punten uit de uitwedstrijden kunnen halen, kan het een interessant seizoen worden.”

Over uitwedstrijden gesproken: al zeven maanden lang wachtten onze Kiezkickers op een overwinning buitenhuis. Begin maart wonnen ze voor het laatst bij de promovendus SC Paderborn met 1-0. Vijf nederlagen op het einde van vorig seizoen, drie gelijke spelen en één nederlaag in het huidig seizoen volgden. Buitenhuis wil FCSP daarom graag nog eens drie punten meebrengen en dus mogelijk in Neurenberg. Onze Kiezkickers waren immers succesvol bij hun laatste twee wedstrijden bij FCN. In het seizoen 2016/17 wonnen ze dankzij twee doelpunten van Aziz Bouhaddouz met 0-2, in het seizoen 2017/18 scoorde Sobota de 0-1 winnaar tegen de latere promovendus.

De club – die na 1 jaar Bundesliga als laatste in de rangschikking terug degradeerde – beleefde aan het begin van het seizoen een rit met ups en downs. Tussen de drie 1-0 overwinningen tegen Dynamo Dresden, FC Ingolstadt (DFB Cup) en VfL Osnabrück, waren er twee nederlagen tegen Hamburger SV (0-4) en SV Sandhausen (2-3). Er volgden drie gelijke spelen, waarbij FCN altijd een voorsprong uit de hand had gegeven. Met een 0-4 bij mede degradant Hannover 96 presenteerde de Elf van Damir Canadi zich aan het begin van de week indrukwekkend en klom dankzij de derde overwinning van het seizoen naar de zevende plaats. “Als je vier doelpunten scoort bij een pas gedegradeerde club uit de Bundesliga en er de punten haalt, dan wordt de wedstrijd op zondag een enorme uitdaging voor ons”, zei hoofdcoach Jos Luhukay voor de wedstrijd.

Dus is er zondag een duel tussen twee clubs met evenveel punten, maar onze Kiezkickers hebben een beter doelsaldo. Op gelijke voet staan beide teams ook bij ongeslagen wedstrijden. Medio augustus zijn gingen onze Kiezkickers (1: 2 in Stuttgart) als FCN (2: 3 in Sandhausen) de laatste keer als verliezer van het veld. Beide teams willen natuurlijk ongeslagen afscheid nemen in de tweede internationale pauze van het seizoen willen.

Bij FCN – die in de 2. Bundesliga slechts 5 van de 20 wedstrijden tegen onze FCSP konden winnen – willen onze Kiezkicker voortbouwen op de prestaties van de afgelopen weken en vooral op de overtuigende prestatie tegen Sandhausen. Als het hen lukt in het Max Morlock Stadion, is de kans groot dat ze niet alleen ongeslagen afscheid kunnen nemen, maar ook met de eerste overwinning na zeven maanden in de internationale pauze.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply