Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Luhukay:”Dan komt het aan op efficiëntie”

Onze Kiezkickers trekken – op zondag 6 oktober 13u30 – naar de uit de Bundesliga degradeerde 1e FC Nürnberg voor de volgende drie punten . Onze FCSP wil zijn hun serie van vijf wedstrijden zonder nederlaag verder zetten. Op vrijdagmiddag 4 oktober keek Jos Luhukay vooruit naar de wedstrijd bij FCN en sprak over …

… de personeelssituatie : “Christian Conteh was de hele week ziek en was er vandaag ook niet bij, hij zal zeker buiten strijd zijn en zo hebben we deze week er nog een ontbrekende speler bij. We hebben momenteel twaalf uitvallers. Het is mijn wens dat de ziekenboeg na de internationale pauze en voor onze de volgende thuiswedstrijd tegen Darmstadt meer zal leeglopen. In vergelijking met vorige week zal de selectie voor de wedstrijd in Neurenberg veranderen, Rico Benatelli en Cenk Sahin komen voor Christian Conteh en Kevin Lankford in de selectie. Rico speelde vorige week goed bij onze U23 en Cenk heeft zijn weg terug gevonden in de ploeg door positieve trainingsindrukken. ”

… de verwachtingen van de wedstrijd bij FCN : “Het wordt een zeer interessante wedstrijd, ook omdat we overtuigd zijn geraakt op de manier waarop we buitenhuis hebben gespeeld, We hebben ons alleen niet beloond voor onze inspanningen. We zijn een team dat buitenhuis altijd kansen creëert en dan draait het allemaal om efficiëntie, dat heb ik het team ook de afgelopen dagen verteld. ”

… de 1. FC Nürnberg : “Neurenberg heeft een team met veel spelers die vorig jaar in de eerste Bundesliga hebben gespeeld . Ze hebben kwalitatief een zeer sterke ploeg met een zeer sterke as in het midden – van achter naar voren. Op de flanken hebben ze snelle spelers die erg gevaarlijk zijn in de omschakeling. Ze hebben sterk gespeeld in de uitwedstrijd in Hannover. Als je vier doelpunten hebt gemaakt in een duel tussen twee degradanten uit de Bundesliga en ook de punten meeneemt, dan weet je dat de wedstrijd op zondag een enorme uitdaging wordt. Nürnberg behoorde vóór het seizoen tot de topfavorieten, maar kende een moeilijke start. Maar net als wij is Neurenberg al vijf wedstrijden ongeslagen. ”

… tactische omschakeling in Neurenberg : “Wij hebben ons de afgelopen dagen intensief bezig gehouden bij Nürnberg,. Ze speelden maandag in Hannover in een andere formatie dan normaal. Wij zullen geen wijzigingen aanbrengen aan ons spelidee. We willen ook zondag wat we goed hebben gedaan in onze vorige uitwedstrijden in de praktijk brengen. Waarbij ik de wedstrijd in Osnabrück moet uitsluiten. Daar hebben we geen topprestaties geleverd. In alle andere wedstrijden hebben we zeer aantrekkelijk en aanvallend gespeeld. We hadden veel kansen en mogelijkheden om meer punten te scoren. Zondag is er opnieuw een kans. ”

… de ontbrekende winst in de FCSP-statistieken van Luhukay : “Dit seizoen waren we er een paar keer heel dichtbij. In Bielefeld en Dresden krijgen we de gelijkmaker pas vlak voor het einde en waren we dicht bij onze eerste uitzege. Het wordt zondag weer een close game, dan hoop ik dat we het laatste beetje geluk wel hebben. ”

… De standaardsterkte van Nürnberg : “We hebben er vanmorgen over gesproken en zullen het morgen opnieuw doen. De lat ligt zeer hoog. Voor mij is Johannes Geis één van de beste standaardspecialisten in deze competitie. Corners of vrije trappen op het middenveld leiden tot 50% doelkansen. De centrale vrije trappen zijn ook een wapen van hem. Neurenberg heeft met Geis een specialist, maar ze hebben ook vier, vijf echt goede koppers. ”

… mogelijke wijzigingen vanwege de standaardsterkte van Neurenberg: “We hebben het hele seizoen al te kort aan lengte op het veld en toch hebben we niet veel schade opgelopen. Zo zou het zondag ook blijven. We moeten voorkomen dat ze kunnen koppen. Alleen in Bielefeld hebben we een doelpunt geïncasseerd na een hoekschop, anders kan ik me geen standaardsituatie herinneren waarin het gebrek aan lengte merkbaar was. Leo Østigård is niet de grootste speler, maar hij is waarschijnlijk onze beste verdedigende kopper. Hij heeft een enorme detente en dynamiek en compenseert daar bij het gebrek aan lengte. Daniel Buballa wordt vaak onderschat. Buba is ook geen 1.90m lang, maar hij verzet zich en zet zijn lichaam. Daarom wijzen we hem altijd toe aan een van de beste koppers van de tegenstander. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply