Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Weetjes over de volgende tegenstander 1.FC Nürnberg

Voordat onze Kiezkickers de tweede internationale pauze van het seizoen ingaan zijn ze – op zondag 18 oktober 13u30 – nog te gast bij 1. FC Nürnberg.  Zoals gebruikelijk hebben we onze volgende tegenstander van dichtbij bekeken.

Efficiëntie

Op maandagavond vierde de 1. FC Nürnberg in Hannover 96 een duidelijke 4-0 overwinning. De Franken presenteerden zich buitengewoon efficiënt. In de eerste helft schoot FCN slechts vier keer op doel, maar het ging wel met een 0-3 voorsprong in de pauze. Hannover won meer tackles en had veel meer balbezit, maar het vond geen middel tegen het sterk verdedigende en nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen Neurenberg.

Première

In Hannover zette Georg Margreitter FCN al vroeg op koers met zijn doelpunt in de 3e minuut. In de laatste fase van de wedstrijd scoorde de verdediger ook de 0-4, meteen ook de eindstand. Beide keren was Margreitter met het hoofd succesvol na een hoekschop. Voor de 30-jarige Oostenrijker – die sinds augustus 2015 het FCN-shirt draagt ​​(106 competitiewedstrijden, 10 doelpunten) – was dit zijn eerste dubbel in zijn carrière.

Standaardsituaties

Het team van hoofdcoach Damir Canadi speelde dit seizoen al drie keer de nul,het  incasseerden in de vijf andere wedstrijden 13 doelpunten. Opvallend is dat de meeste tegendoelpunten vallen op standaardsituaties. Al zeven keer ging de bal in doel bij een vrije trap of een hoekschop. Bovendien is het de moeite waard om op afstand te schieten, omdat FCN al vijf doelpunten binnen kreeg van buiten het strafschopgebied.

Terugzien

Zijn doelpunt in januari 2006 in det 4-3-finale in de DFB Cup kwartfinale tegen SV Werder Bremen blijft voor altijd onvergetelijk. We hebben het over Robert Palikuca. De lange middenachter droeg de bruin-witte trui van 2004 tot 2006 en scoorde zeven doelpunten in 68 wedstrijden. Palikuca speelde van 2006 tot 2010 voor Fortuna Dusseldorf, voordat hij het marketingveld van de club betrad en tot in april 2019 des Manager Pro team op de afdeling scouting & cadre planning bij de Fortuna was. Sinds 15 april 2019 is de Kroaat actief als sportdirecteur bij 1. FC Neurenberg.

Doelpuntmaker in eigen huis

Waarom het zo is kon je nooit te weten , maar ze bestaan wel nl spelers die liever scoren voor eigen publiek ipv van buitenhuis. Johannes Geis – die in de zomer veranderde van 1. FC Köln naar FCN – is één zo’n speler. Reeds drie doelpunten scoorde de middenvelder in het Max Morlock Stadion. Ook voor de FC Schalke 04 (2 doelpunten) en voor de 1e FSV Mainz 05 (5 doelpunten) scoorde Geis in de 1e Bundesliga alleen in eigen stadion. Zijn enige uit doelpunt in de top twee Bundesliga’s scoorde de middenvelder in het seizoen 2012/13 uitgerekend in Neurenberg. Hij speelde toen in de trui van SpVgg Greuther Fürth en leidde een 0-1 overwinning in de Franken derby.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply