Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:” Zoals onze fans FC St. Pauli beleven, zo beleven wij het op het veld”

Voor onze Kiezkicker was de 2-0 winst tegen SV Sandhausen, de derde thuisoverwinning op rij en ook de vijfde wedstrijd op rij zonder nederlaag. Natuurlijk was onze hoofdcoach Jos Luhukay zeer tevreden uit over de prestaties van zijn team na de wedstrijd. Alleen het missen van de kansen bekritiseerde onze hoofdcoach na het laatste fluitsignaal. Sandhausen-coach Uwe Koschinat zag een welverdiende overwinning van FC St. Pauli.

FCSP hoofdcoach Jos Luhukay Het was opnieuw een intensieve en spannende 90 minuten. We zijn ongelooflijk goed aan de wedstrijd begonnen. In de eerste 20,25 minuten wilden we  kost wat kost een sterke pressing naar voor zetten, om zo de tegenstander onder druk te zetten en tot fouten te dwingen. Als men in deze fase op voorsprong komt, geeft dat zelfvertrouwen. We hadden 10 minuten in de eerste helft waar Sandhausen gevaarlijk was. Hoe wij het tweede doelpunt maken daar kan je als trainer alleen maar fier op zijn. Eén over Mats en Ryo goed uitgespeelde doelpunt, ook meteen het eerste doelpunt voor Victor Gyökeres. Maar ook Fin Ole Becker heeft vandaag zijn eerste doelpunt gemaakt, daar heeft hij echt goed geschoten. De 2-0 voorsprong was bij de rust helemaal verdient. De tweede helft is spannend gebleven omdat we vergeten zijn het derde doelpunt te maken, en omdat Sandhausen voldoende speelruimte had op onze eigen helft om drie of vier goede kansen bij elkaar te spelen. In twee of drie netelige situaties pareerde Robin Himmelmann heel goed. In de omschakeling hadden we vervolgens weer de energie en kracht en kwamen we meerdere keren alleen voor de doelman. We hadden het resultaat vandaag nog kunnen verbeteren. Dit is het enige waar je het team kan beschuldigen. We hebben de kans gemist om de wedstrijd rustig uit te spelen. Wat het team op het veld breng en welke energie ze in de wedstrijd steken, krijgen ze terug van de fans. Zoals onze fans FCSP beleven, zo beleven wij het op het veld. Dat is leuk om te zien. Niet alleen als coach, maar alle fans in het stadion genieten van de wedstrijd. Met de ene of de andere doelpunt meer, zou er nog meer vreugde zijn. Maar ik ben erg blij met de prestaties van vandaag. Een groot compliment voor het hele team. Ze ging goed om met het ontbreken van onze topscorer Dimitrios Diamantakos en onze verdedigende chef James Lawrence, en daarvoor neem ik mijn hoed af. ”

SVS-coach Uwe Koschinat “Vooraleerst wil ik FC St. Pauli feliciteren met de oververdiende overwinning in een zeer indrukwekkend stadion. Iedereen heeft vandaag heeft gezien met welk zelfvertrouwen St. Pauli in de wedstrijd is gegaan en hoe moeilijk ze te bespelen zijn op dit moment. Daar moeten wij gericht tegen vechten. De weg in 2e Bundesliga zowel naar boven als onder is zeer kort. Hier bevinden wij ons momenteel en we zullen dat moeten draaien. St. Pauli heeft ons op vele gebieden de pas af gesneden. In vele duels waren wij de mindere . Daarbij hadden we met de thuisspeelwijze van St. Pauli grote problemen. Wij kwamen vroeg op achterstand en moeten nog meer aan ons spel werken. We hebben meteen gemerkt dat het hier moeilijk ging worden om zich naar voor door te zetten en acties te maken in het strafschopgebied. Het plan in de tweede helft was geen doelpunten meer te incasseren en alsnog iets te forceren. Hoewel wij enkele goede kansen hadden had het resultaat voor St. Pauli veel hoger kunnen zijn. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply