Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Met hart en karakter tegen een sterk Sandhausen

Op zondag 29 september 2019 13u30 ontmoeten onze Kiezkickers op Millerntor SV Sandhausen. Na de 1-1 tegen VfL Osnabrück afgelopen speeldag willen onze  jongens willen de volledige buit halen op de 8e speeldag.

De herinneringen aan de vorige thuiswedstrijd op Millerntor zijn nog vers. Een absolute kippenvel avond was dat. 90 minuten (on) spanning, gepassioneerd voetbal en pure extase. Een nacht die niemand ons zo snel nog kan meenemen. Maar Derbyzege of niet – nu is het tijd om op koers te blijven en de reeks van vier wedstrijden zonder nederlaag uit te breiden.

Met de SV Sandhausen komt een inmiddels bekende gast bij ons op Millerntor, de SVS zit al in het achtste jaar in 2e Bundesliga. De laatste ontmoeting voor een thuispubliek is bijna precies een jaar geleden. Een spel dat veel zenuwen kostte, omdat onze jongens de overwinning voor FCSP konden behalen in de sloteconden. In de 91e minuut scoorde Sami Allagui de 2-1, in de vierde minuut in blessuretijd zorgde Christopher Buchtmann voor de 3-1 eindstand. De tweede wedstrijd in maart verliep echter niet zo goed voor ons. Na de 0-4 nederlaag in de derby versloeg Sandhausen ijskoud met 4-0. Je herinnert je misschien de vier doelpunten tussen 34 en 49 minuten van Andrew Wooten, Fabian Schleusener en Philipp Förster, die tweemaal scoorde.

Je zou kunnen zeggen dat we met SV Sandhausen een kleine rekening hebben openstaan. De statistieken staan ​​echter aan onze kant: op Millerntor verloor FCSP slechts één keer tegen de Paltzers – op 3 oktober 2015, bijna precies vier jaar geleden. Op dat moment speelde ex-Kiezkicker Aziz Bouhaddouz nog steeds voor de SV Sandhausen en schoot zijn club in de 77e minuut naar 1-3 overwinning. Sinds deze zomer speelt Bouhaddouz opnieuw voor het kleine stadje in het zuiden van Heidelberg.

Het zal zeker niet gemakkelijk zijn tegen het team van SVS-coach Uwe Koschinat. Sandhausen staat met elf punten op de vijfde plaats in de rangschikking. En behoort dus niet alleen tot de beste teams in de competitie, maar ook tot de verrassingsteams van het jonge seizoen. Vorig seizoen was Sandhausen op de 15e plaats geëindigd, drie punten verwijderd van de degradatieplaats. Niet veel hadden verwacht dat het dit seizoen zo goed zou gaan. Tot nu toe staan er drie overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen in het SV-account. Doelman Martin Fraisl moest zich amper zes keer omdraaien – alleen de “Rode broekjes” lieten minder binnen.

Dit is natuurlijk geen reden om het spel niet met een brede borst aan te gaan. In de afgelopen weken hebben onze jongens laten zien dat ze uitgegroeid zijn tot een hechte groep. Dat ze hart en karakter erin gooien en vechten tot de laatste seconde. We zijn sterk in onze eigen stadion en onze Boys in Brown zullen hun uiterste best doen om SV Sandhausen zonder punten terug te sturen naar het zuiden!

ALLEZ BRUIN-WIT!

_____

INFORMATIE OVER DE AANKOMST MET METROLIJNEN U1 EN U3

Hier is een belangrijke info voor alle fans die naar de wedstrijd willen reizen met de U1 en U3. Van vrijdagavond (27.9.) tot en met zondag (29.9.) zijn de metrolijnen tussen Kellinghusenstraße en Stephansplatz (U1) en tussen Kellinghusenstraße en Schlump (U3) gesloten. De reden hiervoor is de vernieuwing van tracks en een werk op de Kellinghusenstraße. De Hochbahn zet een vervangende busdienst op.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply