Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander SV Sandhausen

Sinds 2012 speelt onze volgende tegenstander – op zondag 29 september 2019 – SV Sandhausen in de 2e Bundesliga. Voor het al 15e onderlinge duel keken we zoals gewoonlijk wat dichter naar de SVS.

Ervaring

Sandhausen heeft de oudste ploeg in de 2e Bundesliga, gemiddeld is elke Kurpfälzer iets meer dan 27 jaar oud. Voormalig Kiezkicker Philipp Heerwagen en Stefan Kulovits zijn de oldies in het team van SVS met 36-jarige leeftijd. Heerwagen is slechts zes dagen ouder dan Kulovits. Met Enrique Pena Zauner is er slechts één speler in de ploeg die zijn 20e verjaardag nog niet heeft gevierd. Met 1.921 wedstrijden in de 2e Bundesliga brengt Sandhausen zeer veel tweede klasse ervaring op het grasveld. Alleen Aue (2.012 missies) heeft nog meer tweede klasse ervaring. Onze Kiezkicker bezetten de derde plaats met 1.920 wedstrijden.

Terugkeer

Aziz Bouhaddouz brengt een ervaring van 177 tweede klasse wedstrijden mee. Hij keerde in de zomer na drie jaar terug naar de Hardtwald. Van 2014 tot 2016 had de aanvaller 59 wedstrijden voor de SVS gespeeld voordat hij – voor twee seizoenen – naar Millerntor verhuisde en 56 wedstrijden speelde. In het afgelopen seizoen zat Bouhadouz in Saoedi-Arabië bij Al-Batin FC. De tien wedstrijden brachten hem twee doelpunten op. Voor de SVS kwam hij in het huidige seizoen aan twee korte invalbeurten. In de afgelopen 1-1 scoorde de spits net voor de einde de gelijkmaker.

Veel fouten

Onze Kiezkickers moeten zondag er fysiek staan, omdat het team van hoofdcoach Uwe Koschinat dit seizoen de meeste fouten heeft gemaakt. In de eerste zeven speeldagen werden ze al 106 keer teruggefloten of iets meer dan 15 fouten per wedstrijd. Er vielen al 17 gele kaarten, maar nog geen enkele rode kaart. Aanvaller Rurik Gislason staat samen met Max Besuschkow van Regensburg aan de top op gebied van fouten maken. Beide maakte al 18 overtredingen.

Doeltreffend

Met slechts acht doelpunten heeft Sandhausen momenteel de derde slechtste aanval in de competitie. Tot nu toe was dat niet te wijten aan het feit dat de vijfde in de rangschikking weinig op doel schoot, want met 112 schoten staan ze op de vijfde plaats in de competitie. Sandhausen staat qua effectiviteit onderaan de rangschikking, omdat alleen elke 14e schot een doelpunt opleverde. Alleen Kiel (107 schoten, 6 doelpunten) doet het nog slechter. Onze Kiezkickers waren zeer effectief met 76 schoten en 11 doelpunten.

Defensief

Als van voor niet veel wordt gejuicht – maar het team staat op de 5e plaats –  dan moet dat een andere oorzaak hebben en dat is natuurlijk de verdediging van Koschinat Elf. Met slechts zes doelpunten heeft Sandhausen de tweede beste verdediging van de competitie. Vooral voor de pauze is de verdediging zeer stabiel met slechts één doelpunt. Na de pauze volgde dan vijf doelpunten, direct na de pauze liet SVS de meeste doelpunten toe – de tegenstander juichte het meeste tussen de 46e en 60e minuut.

Kilometers

Met 776,65 kilometer had Sandhausen het minste kilometers van alle elftallen in de eerste zeven speeldagen. Met een gemiddelde van 110,95 kilometer per wedstrijd. Leider is Holstein Kiel met een totaal van 829,50 kilometer (per spel 118,50 kilometer), onze Kiezkicker hebben met 806,18 kilometer (gemiddeld 115,17 kilometer) een achtste plaats.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply