Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Luhukay:” Ik zie absoluut een positieve ontwikkeling”

Voordat hij naar Hamburg vertrok antwoordde Jos Luhukay in Osnabrück op verdere vragen van de Hamburgse pers. Onze hoofdcoach sprak over …

… opstelling tegen Osnabrück : “Als Christian Conteh niet geblesseerd was geweest waren we wellicht met hetzelfde team als in de derby begonnen. Maar dan hadden jullie kunnen zeggen waarom stelt de coach geen vier of vijf spelers op die niet maandag hebben gespeeld. Had ik dat wel gedaan, was de vraag gekomen: hoe kan de coach dat nu doen? Alle spelers die gespeeld hadden in de derby, wilden vanaf het begin opnieuw meedoen, een goede wedstrijd spelen en verder doen. ”

… de tweede helft in Osnabrück : “Ik denk dat we stabiliteit in het defensie hadden, maar het was moeilijker om balbezit te behouden. In Bielefeld, Stuttgart en Dresden hadden we aanvallend meer dwingende momenten en betere kansen om het een of meerdere doelpunten te maken. We hadden dat minder in Osnabrück, hun full-backs stonden hoger, dus onze wingers werden verder naar achteren geduwd. ”

… Christian Conteh : “Hij heeft zaterdag individuele training gekregen, maar het risico was te groot om hem mee te nemen. De problemen komen van een beknelde zenuw die naar beneden trekt. Ik hoop dat onze medische afdeling dit de komende dagen kan oplossen en misschien kan hij woensdag weer aan de teamtraining beginnen. ”

Boris Tashchy : “Hij heeft de afgelopen weken een zeer goede indruk gemaakt in de training en heeft veel goals gescoord op training. Helaas scoorde hij geen doelpunt in Osnabrück omdat we hem ook niet in het strafschopgebied konden bedienen. Dan kwam vooral door het verloop in de tweede helft. Hij komt door de minuten dichter bij zijn ritme en het team. ”

… Luis Coordes : “Op training is hij de speler die de meest intense sprints trekt en net als Christian Conteh veel zonder bal loopt. Bij zijn wissel heeft hij teveel defensief moeten spelen. Ook nadat Youba Diarra uitgesloten was. Hij had desondanks momenten waarop hij de beslissende pass of schot had kunnen zoeken. ”

… het seizoen tot nu toe : “Ik zie een absoluut positieve ontwikkeling, met de climax in de Derby afgelopen maandagavond.” De punten die we kregen waren ook zeer verdiend. “Voor het eerst in Osnabrück hebben we niet zo snel gehandeld. In de laatste 15 minuten hadden we veel omzetschakelmomenten, waarin we nog een of twee doelpunten hadden moeten maken, wat niet het geval was tegen VfL. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply