Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:” In het spel naar voren niet consequent”

Na het 1-1 gelijkspel tussen VfL Osnabrück en FC St. Pauli waren beide de twee coaches Daniel Thioune en Jos Luhukay het eens over het resultaat. Tegelijkertijd hadden beide coaches ook kritiek op het spel van hun teams.

FCSP hoofdcoach Jos Luhukay Het was een zeer intense en spannende wedstrijd, maar het was geen goede wedstrijd. We zijn de eerste 30 minuten niet goed begonnen. We waren niet consistent in de verdediging en niet goed genoeg in balbezit om goede kansen af te dwingen. Wanneer we niet goed beginnen wordt het voor ons moeilijk om het om te draaien. We zijn verdiend op achterstand gekomen en hebben het geluk dat we het tweede doelpunt niet binnen krijgen. Wij maken dan de 1-1. Dat was een geweldig doelpunt van Ryo Miyaichi. Dat heeft ons goed gedaan en we hadden onze beste fase vlak voor de rust. Voetballend en in het spel naar voren hadden we kansen om het tweede doelpunt te maken. In de tweede helft heeft Osnabrück veel gelopen. Het kwam dikwijls tot gevaarlijke situaties, maar de echte kansen bleven uit. We waren niet consequent genoeg in ons spel naar voren. We waren ook een paar keer gevaarlijk in het strafschopgebied maar misten de kracht en de ultieme overtuiging om de maximale opbrengst uit zo’n wedstrijd te halen. Ik denk ook niet dat het vandaag hadden verdient. Om eerlijk te zijn, moeten blij zijn met het punt. In de eerste drie uitwedstrijden hebben we verschillende kansen bij elkaar gespeeld, omdat we daar beter, vastberaden en consistenter in balbezit waren. Natuurlijk is de VfL Osnabrück ook goed georganiseerd en een team dat zeer toegewijd is om steeds opnieuw kansen te creëren. Uiteindelijk denk ik dat het gelijke spel de juiste weergave is van de wedstrijd

VfL-coach Daniel Thioune Ik deel veel inschattingen van mijn collega. Ik had natuurlijk gehoopt dat St. Pauli niet de flow van de maandag zou meenemen en dat de wedstrijd veel kracht gekost zou hebben. Daarom wilden wij vanaf het begin de tegenstander onderdruk zetten en de tegenstander vroeg aanvallen. In de eerste helft was het een zeer intensieve wedstrijd van mijn elftal. Wij zijn goed begonnen en zijn verdient op voorsprong gekomen. Een tegenstander met zware benen die wankelt had men uit de wedstrijd kunnen houden als men een tweede maal scoort. Deze kans hebben laten liggen met het schot op de paal. Ik denk dat het verdient was geweest als we ook het tweede doelpunt hadden gemaakt. Dan hebben we niet meer veel druk gezet. St Pauli speelt vervolgens het doelpunt sensationeel uit. We zagen vandaag twee mooie doelpunten. Zo waren we niet aan het feest. In het tweede helft is de intensiteit afgenomen, wat zeker ook verband hield met de temperatuur. Onze balbezit was zeker in de tweede helft niet goed. De tegenstander kon en wilde niet echt, stond diep en kwam steeds via omschakelingsmomenten. Maar dat hebben we zelf gecreëerd met ons slechte passenspel. We hebben St. Pauli niet veel laten doen, maar aan de andere kant konden we ook niet veel doen met het balbezit. We hadden vandaag de driepunter kunnen nemen, maar we moeten met dit punt leven. Ik kan ik niet zo goed, maar over de 90 minuten is dit een eerlijke gelijkspel. ” 

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply