Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

We weten dat we het kunnen!

Op de 7e speeldag reizen onze Kiezkickers naar VfL Osnabrück. Zes dagen na hun spectaculaire thuisoverwinning tegen Hamburger SV willen onze jongens ook nu alles in de strijd gooien om op zondag 22 september 2019 13u30 de volgende drie punten te behalen.

Op maandagavond hebben we een hele speciale thuiswedstrijd beleefd op Millerntor. Een dag die de geschiedenis van FC St. Pauli zal ingegaan als ” de Legendarische Derby-overwinning”. Ten eerste omdat we onze stadsrivaal hebben laten zien dat hij geenszins onverslaanbaar is. Maar bovenal, omdat team en stadion zijn uitgegroeid tot een ongelooflijk sterke eenheid in deze zeer emotionele 90 minuten: 26.526 mensen die hartstochtelijk hebben gevochten voor onze FC St. Pauli. Werkelijk een wedstrijd voor de eeuwigheid!

En plotseling is alles anders: de bruin-witte hoop is plots terug! Ons vertrouwen en onze vechtlust zijn sterker dan ooit! En dat is precies het gevoel dat we nodig hebben op zondag in de wedstrijd bij VfL Osnabrück. Een wedstrijd die niet alleen leuk is voor onze Boys in Brown, maar ook voor 1600 fans die met onze jongens naar Nedersaksen reizen.

De wedstrijd bij VfL Osnabrück was binnen de minuut uitverkocht. Begrijpelijk, want voor veel fans is het de eerste keer in het VfL-stadion, dat de bijnaam “Bremen-brug” draagt. Op 30 januari 2009 speelden onze Kiezkicker hier voor de laatste keer, op de 18e speeldag van het seizoen 2008/09. Overigens bestond ons team ook meer dan tien jaar geleden uit Derby-winnaars – maar ze wisten het toen nog niet … De wedstrijd eindigde destijds op 2-2. Voor onze FCSP scoorden Rouwen Hennings en Florian Bruns. Aan het einde van het seizoen degradeerde VfL terwijl FCSP op de achtste plaats eindigden.

Dit seizoen is degradatie bij VfL Osnabrück echter verre van een issue, omdat de promovendus – onder leiding van hoofdcoach Daniel Thioune – met veel zelfvertrouwen is begonnen aan de competitie na acht jaar in Liga 3. Met negen punten staat het team uit Niedersachsen momenteel op de zevende plaats, drie plaatsen boven onze FCSP, die dankzij de derby-overwinning een sprong in de rangschikking wist te maken en nu met acht punten op de tiende plaats staat.

De Niedersachsen hebben dit seizoen drie wedstrijden kunnen winnen, drie wedstrijden werden verloren. Eén van de sterkste spelers op dit moment is Marcos Alvarez. Vier competitiedoelpunten in vijf wedstrijden (en één doelpunt in de DFB Cup) staan ​​al op zijn conto. Dit maakt hem samen met Dimitrios Diamantakos, Philipp Hoffmann (Karlsruhe), Sonny Kittel (HSV) en Fabian Klos (Bielefeld) tot de topschutters van de competitie. In tegenstelling tot zijn concurrenten heeft hij al zijn doelpunten in slechts 196 minuten gemaakt – zeer sterk.

Maar statistieken of niet, zondag willen onze Kiezkickers maar één ding: spelen met energie, toewijding en zelfvertrouwen tegen de nieuwkomer in de competitie. We weten dat we het kunnen! We weten dat niemand onverslaanbaar is. En we weten dat we het vooral samen kunnen doen.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply