Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Weetjes over tegenstander VFL Osnabrück

Voor onze Kiezkickers gaat het – op zondag 22 september 2019 13u30 – na de derby overwinning verder bij VfL Osnabrück. Zoals gebruikelijk hebben we onze volgende tegenstander van dichterbij bekeken.

Succes coach

De VfL Osnabrück en Daniel Thioune – dat is een succesverhaal. In het seizoen 2013/14 nam de voormalige Tweede Liga profspeler (126 wedstrijden, 24 doelpunten) de U17 van de Paars-witte over en slaagde in 2015 erin te promoveren naar de B-junior Bundesliga. Ook een jaar later slaagde hij met de U19 naar de Bundesliga te promoveren. In oktober 2017 werd Thioune vervolgens hoofdcoach bij de toen met degradatie bedreigde derde divisie club. De degradatie kon worden afgewend en in het afgelopen seizoen vierde de VfL onder Thioune als kampioen in de Derde Divisie de terugkeer naar competitie twee. Eerder deze week kondigde VfL de contractverlenging aan (tot zomer 2021) met de 45-jarige, die 1e Bundesliga als het langetermijndoel stelde.

Sterk in eigen stadion

Nadat de VfL Osnabrück had verloren in de seizoensopener tegen Heidenheim (1: 3) en ook in de DFB Cup tegen Leipzig (2: 3), wisten de Nedersaksen hun laatste twee thuiswedstrijden tegen Darmstadt (4-0) en Karlsruhe (3-0) te winnen. Hun sterkte in eigen huis was ook de garantie voor de terugkeer naar de 2e Bundesliga. Geen team haalde in het voorgaande jaar in de 3e Liga meer punten dan Osnabrück. Vfl won 14 van zijn 19 thuiswedstrijden.

Defensie

Al drie keer in het nog jonge seizoen kon de ploeg van trainer Daniel Thioune de nul behouden. Met slechts vijf tegendoelpunten horen de Neder-Saksen samen met de “Rode broekjes” en Sandhausen tot de beste verdediger in de competitie. In het afgelopen seizoen stond de VfL-verdediging ook erg stabiel, in 38 wedstrijden ging de bal slechts 31 keer tegen eigen netten. Osnabrück had dan ook afgelopen seizoen de beste verdediging in de Derde Liga.

Trefzekerheid

Na zes speeldagen leiden vijf spelers met elk vier doelpunten de topschutterslijst aan. Naast Kiezkicker Dimitrios Diamantakos hoort ook Osnabrück Marcos Alvarez tot dit kwintet. De spits van VfL is de meest effectieve spits in de competitie. Alvarez stond slechts één keer in de basis en stond in totaal slechts 192 minuten op het grasveld. De aanvaller scoorde dus elke 48 minuten.

Terugkeerders

De cirkel is rond, zou je het kunnen noemen, als je kijkt naar de carrière van Marc Heider. De kapitein van de VfL droeg de paarse en witte trui van 2003 tot 2006 voordat hij naar SV Werder Bremen II ging. Drie jaar lang speelde hij op de Weser (84 wedstrijden, 16 hits), gevolgd door zeven jaar bij Kiel (180 wedstrijden, 70 doelpunten). Sinds de zomer van 2016 was Heider, die in het begin van het seizoen tegen Heidenheim (1: 3) niet in de basis stond, terug in Osnabrück. In het afgelopen seizoen droeg de aanvallende allrounder – geboren in Sacramento Californië – met acht doelpunten en vijf assists bij aan promotie naar de 2e Bundesliga. Sinds zijn terugkeer speelde Heider 85 keer voor VfL en scoorde daarbij 21 doelpunten.

Achtbaan

Met negen punten na zes speeldagen staat de promovendus in het veilige middenveld. In het huidige seizoen is het bij Osnabrück alles of niks: overwinningen en nederlagen volgen elkaar op van week tot week, immers een gelijkspel werd nog niet geboekt. De afgelopen speeldag verloor VfL in Aue met 1-0.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply