Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:”Een bijzonder moment die je niet snel vergeet”

Een dag na de 2-0 derby-overwinning tegen de “Rode broekjes” analyseerde Jos Luhukay de wedstrijd in de persconferentie met de Hamburgse journalisten op dinsdagmiddag (17.9.). Onze hoofdcoach sprak over …

… de derby-overwinning:  “Voor dit resultaat hadden we op voorhand getekend. Het was een leuke en intens spel met goede kansen aan beide kanten en uiteindelijk kon het 7-3 zijn, als je alle kansen had opgeteld. Dat was samengevat een top prestatie van mijn team. In deze intensiteit en positieve houding was de overwinning verdiend. ”

… de nacht na de wedstrijd:  “De nacht was kort, ik viel kort voor 3 uur in slaap, ik zag de wedstrijd opnieuw thuis, je hebt niet elke dag zo’n wedstrijd. Een stadsderby met zoveel emoties is ook vanuit het oogpunt van de coach in zijn carrière een bijzonder moment die je niet snel vergeet. ”

… zijn ploeg:  “We hebben een wederopbouwteam, er stonden veel jonge spelers op het veld en de mix van ervaren en jonge spelers past steeds beter. Het is een plezier om iets op het veld  te zien groeien Dat we dat kunnen bekronen met de Derby-overwinning is belangrijk voor het zelfvertrouwen. ”

… de sleutel tot de overwinning:  “We hebben ons zeer intensief en nauwgezet voorbereid op deze wedstrijd en we wisten dat we een solide verdedigende positie nodig hadden. Vanwege de vele positiewisselingen – soms Marvin, soms Finn Ole en soms Mats stonden op de zes – heeft ons onberekenbaar gemaakt. We wilden Fein of Kittel in twijfel brengen om welke speler ze moeten uitkijken. ”

… zijn centrale verdediging:  “Leo en James hebben pas drie dagen samen getraind en ze brengen nog steeds zo’n optreden. Ze gaven ons veel rust en we waren ook erg goed in balbezit en in het passen geven. De jongens hebben alles in de strijd gegooid.”

… veranderde doelen:  “Onze doelen veranderen niet na gisteren. We zijn heel sober en realistisch in onze perceptie en we blijven zo, dus we hebben geen andere doelen nodig.”

… het belang van overwinning:  “Winst zijn altijd goed voor vertrouwen, maar het team is jong en er is geen garantie voor de komende weken en maanden. We zullen niet altijd in staat zijn om dit niveau in onze prestaties te krijgen. De spelers doen hun ervaring op en het zal belangrijk te zijn om stabiliteit te bereiken. De jonge spelers hebben tijd en het geduld om als professional aan te komen. ”

… de grote trainingsgroep:  “20 spelers hebben getraind, de resterende elf hebben uitgelopen, ik moet mezelf richten op de volgende tegenstander, zijn formatie en benadering.” De spelers, die niet in Osnabrück zullen zijn, zijn zeker niet uitgesorteerd. Wij hebben ze komende weken nodig. ”

… Henk Veerman, Philipp Ziereis en Luca Zander : “Luca was vandaag voor het eerst weer in teamtraining en Henk en Ziere hebben vandaag een check-up en als het goed gaat, kunnen ze weer meedoen. We kijken er naar uit om hen te zien. Ze zijn acht en negen maanden afwezig geweest, dus het is moeilijk te zeggen wanneer ze operationeel zijn. ”

… de derby-vloek:  “We kunnen dat zelf veranderen. Osnabrück heeft de laatste twee thuiswedstrijden indrukwekkend gespeeld, ze zijn geen gemakkelijke tegenstander als promovendus met hun euforie. Ze zullen alles van ons eisen.”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply