Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Hamburg is braun-weiss : FCSP wint de derby tegen h$v 2-0 !!!

Derby overwinning! De FC St. Pauli heeft op 6e speeldag van de 2e Bundesliga de stadsderby gewonnen tegen de club uit de voorstad. Voor 29.226 toeschouwers op het uitverkochte Millerntor versloegen onze Kiezkicker Hamburger SV met 2-0 (1-0). Dimitrios Diamantakos (18e) en een eigen doelpunt van Rick van Drongelen (63e) zorgden voor de derby-goals.

Door het late tijdstip moest men lang wachten tot de deuren van het stadion eindelijk opengingen. Vergeleken met het 3-3 gelijkspel – voor de internationale pauze – in Dresden veranderde hoofdcoach Jos Luhukay zijn basis elftal door Florian Carstens, Niklas Hoffmann en Waldemar Sobota te wisselen. Met Sebastian Ohlsson en Leo Østigård maakten twee nieuwkomers hun startdebuut. Bovendien liep Christian Conteh op de linkervleugel er vanaf het begin weer bij.

Op het veld ontwikkelde zich een gelijkopgaande beginfase, die eindigde met een kopbal van Leo Østigård na een vrije trap (11) en een pittig schot met links van Marvin Knoll, die HSV-keeper Daniel Heuer Fernandes met moeite (14) kon pareren. Na 4 minuten was opnieuw Knoll dicht bij het openingsdoel. Zijn kopbal eindigde tegen het aluminium, maar Dimitrios Diamantakos riskeerde lijf en leden en kopte de bal alsnog over de lijn – 1-0 (18′). De “rode broekjes” hadden aanvankelijk niet het juiste antwoord. The Boys in Brown slaagde erin de pogingen van de gasten weg te houden van hun strafschopgebied.

Alleen met schoten van Bakery Jatta (21e) en Lukas Hinterseer (31e) probeerden ze Himmelmann in doel te verrassen, maar deze kende geen problemen met de ballen. In de laatste fasen van de eerste helft verhoogden de elf van Dieter Hecking de druk: eerst duwde Himmelmann een volley van Sonny Kittel over de lat (43), en vervolgens juichte de stadsrivaal uit het Volkspark (45e). Hinterseer duwde de bal over de lijn, maar Jatta raakte volgens de lijnrechter de bal achter de doellijn. Het scheidsrechtersteam van Sven Jablonski nam even tijd voor de VAR maar ook videoscheidsrechter Sven Waschitzki kon geen oordeel vellen, dus bleef de beslissing van de lijnrechter staan, 1-0 aan de rust.

De Hecking Elf kwam echter terug uit de cabine met hetzelfde momentum dat ze vóór de pauze hadden. FC St. Pauli moest knokken. En dat deden ze ook. Nadat de Kiezkicker enkele gelegenheden van de gasten hartstochtelijk verdedigde, waren ze twee keer echt gevaarlijk: Eerst passeerde Adrian Fein verschillende bruin-witten en chipte naar Hinterseer, wiens kopbal door Himmelmann met de vuist werd weggewerkt (53.). Kort daarna kreeg de Oostenrijker dé kans om gelijk te maken, maar de aanvaller stuitte – na pas van David Kinsombi – op zijn eigen voeten en de bal eindigde op het dak van doel (56 ‘).

De Kiezkicker ontwikkelden ondertussen steeds opnieuw counterkansen. Ondertussen brak Diamantakos achter de HSV-verdediging uit aan de rechterkant en bediende Knoll, die zijn schot niet kon kadreren (56.). Kort daarna juichte hoofdcoach Jos Luhukay voor de tweede keer: na een ingestudeerde vrije trap van Mats Møller Dæhli speelde bij Knoll aan en zijn tegenstander Rick van Drongelen schrok zo erg dat hij de bal in eigen doel trapte – 2-0 (63.). ,

Dit doelpunt nam in het vervolg van de wedstrijd de “rode broekjes” de wind uit de zeilen. Invaller Penney miste nipt (70 ‘) een kopbal van Knoll na een hoekschop mistte knap het doel (76’), Heuer Fernandes pareerde knap een schot van Diamantakos (81 ‘), Møller Dæhli trapte nog hard op de paal (82 ‘) en Buballa slaagde er niet in Heuer Fernandes te verslaan in een één tegen één situatie (88’). Maar het hoefde niet meer. Even later floot scheidsrechter Jablonski de wedstrijd af. FCSP wint de derby – Hamburger is bruin-wit!

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson (79. Kalla), Østigård, Lawrence, Buballa – Becker, Knoll (83. Diarra) – Miyaichi, Møller Dæhli, Conteh (62. Penney) – Diamantakos

Cheftrainer: Jos Luhukay

Hamburger SV

Heuer Fernandes – Vagnoman, Jung, van Drongelen, Leibold – Kittel, Fein, Kinsombi (80. Dudziak)– Narey (46. Hunt), Hinterseer, Jatta (66. Harnik)

Cheftrainer: Dieter Hecking

Doelpunten: 1:0 Diamantakos (18.), 2:0 van Drongelen (63., ET)

Gele kaarten: Diamantakos, Ohlsson / Leibold, Jung

SR: Sven Jablonski

Toeschouwers: 29.226 (uitverkocht)

Leave a Reply