Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Mats Møller Dæhli: “Als kind droomde je van deze wedstrijden”

In het vorige seizoen was Mats Møller Dæhli de vaste speler van onze Kiezkickers tot begin maart. Tot zijn 24e verjaardag op 2 maart – toen de FCSP met 1-0 won in Paderborn – stond hij elke wedstrijd op het veld. Toen werd hij – net in de week van de derby-thuiswedstrijd tegen de “rode broeken” – door een buikgriep  geveld, . Net zo teleurgesteld middenvelder iets meer dan een half jaar geleden was vanwege de “bittere” toeschouwersrol, zo groot is zijn verwachting nu voor de nieuwe derby thuiswedstrijd. Na het schokmoment – op dinsdag 10 september – wil Møller Dæhli niet in watten gepakt worden – integendeel zelfs.

“Ik was even bang dat het erger kon worden”, keek Mats Møller Dæhli dinsdagochtend terug op de desbetreffende training. Na een duel met Youba Diarra had de Noor last van pijn in de rechter enkel en moest hij de training vroegtijdig beëindigen. “Tot nu toe heb ik geen enkele enkelblessure opgelopen en kon dus de pijn niet goed inschatten,” zei de 24-jarige. De middenvelder haastte zich onmiddellijk naar het ENDO-revalidatiecentrum van teamarts Volker Carrero. Deze gaf de “all-clear” en kon hem de zorg ontnemen om ook de tweede derby thuiswedstrijd te moeten missen.

Begin maart was het geen duel op training,  maar een maag-darm virus dat Møller Dæhli in de ware zin van het woord letterlijk plat legde. “Voor mij ging toen niets, drie dagen lang lag ik gewoon in bed”, zei de Noor, zodat coach Markus Kauczinski de dag voor de derby uiteindelijk moest aankondigen dat hij niet kon spelen. “Het was heel, heel bitter om deze wedstrijd te missen”, zei Møller Dæhli, die vervolgens de wedstrijd vanaf de zijlijn moest bekijken.

Op de vraag of hij zich in watten zal wikkelen tot de aftrap op maandagavond om de wedstrijd niet te missen, antwoordde de middenvelder duidelijk: “Ik zal het niet doen en ik kan dat niet doen.” Als je te voorzichtig traint om een mogelijke blessure te vermijden, dan train je ook niet goed. Je moet steeds 100 procent erbij zijn en het duel aangaan, anders ben je niet goed voorbereid, ongeacht welke wedstrijd het ook is. ”

En dus zal de middenvelder in de resterende trainingen geen enkel duel uit de weg gaan en zich niet anders voorbereiden op de wedstrijd tegen de “rode broeken”. “Net als bij elke andere wedstrijd probeer ik me zo goed mogelijk te concentreren en me voor te bereiden op deze derby. Ik zal mijn krachttraining doen zoals de afgelopen maanden, dus ik zal aan het proces niet veranderen,” aldus de speler die met één doelpunt en vijf assists de beste scorer in het team van onze Kiezkickers is.

De sfeer binnen het team is goed en met het oog op de concurrentie maakte de 24-jarige duidelijk: “Er is vuur in elke trainingssessie, iedereen moet vechten voor een plaats in het team, we hebben veel goede spelers, inclusief op mijn positie, dus je geeft elke dag alles en zo moet het ook zijn. ” Iedereen wil op maandagavond zijn-  tegen de tot nu toe “zeer sterke HSV” – erbij zijn, Møller Dæhli zeer zeker. Met fonkelende ogen maakte hij duidelijk: “Je droomde van dergelijke wedstrijden als kind.”

Ons nummer 14 verheugt zich op het spel en op een geweldige sfeer, waaraan “beide Fangroepen” zo luid maar vreedzaam mogelijk moeten bijdragen”. Ten slotte benadrukte de middenvelder: “Het is een ongelooflijk belangrijke wedstrijd voor onze fans, en we hebben de verantwoordelijkheid om onze absolute limiet te bereiken. Onze fans verdienen het om alles te geven. We hoeven niet te voorspellen, we moeten alles op een strijdlustige en voetballende manier doen, dan zullen we zien wat er uiteindelijk uitkomt. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply