Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander H$V

Op maandagavond 16 september 2019 is het weer derbytijd, dan gaat het op Millerntor opnieuw tegen de “rode broeken”. Voor de wedstrijd namen we onze volgende tegenstander zoals gewoonlijk onder de loep.

Vernieuwd team

Na het afgelopen seizoen is er veel gebeurd bij Hamburger SV. Sinds de zomer is er niet alleen een nieuwe hoofdcoach nl. Dieter Hecking, De “rode broeken” hebben ook elf nieuwkomers aangetrokken. Met Martin Harnik werd op de laatste dag van de transferperiode nummer twaalf aangetrokken. Aan het begin van het seizoen tegen Darmstadt stuurde Hecking zes nieuwe spelers vanaf het begin op het veld, bij de wedstrijden daarop waren het steeds minstens 7 nieuwe aanwinsten. Zo ook bij de afgelopen 3-0 thuisoverwinning van Hamburger SV tegen Bundesliga degradant Hannover 96.

Doelgevaarlijke middenvelders

Met 13 doelpunten hebben de “Rode broeken” momenteel de beste aanval in de competitie. Naast een eigen doelpunt en vijf spitsen doelpunten zorgden vooral de middenvelders voor veel doelpunten. De van FC Ingolstadt overkomen Kittel heeft ondertussen al vier doelpunten gemaakt. Bij de doelpuntenmakers staan met ex-Kiezkicker Jeremy Dudziak, David Kinsombi en Aaron Hunt nog drie andere middenvelders op de scorerslijst.

Efficiënt gebruik van kansen

Op de eerste vijf speeldagen schoot geen enkel team vaker dan H$V ( 90 schoten) op doel. 13 keer ging de bal tegen de netten. Een sterke efficiëntie maar niet de beste van de competitie. SSV Jahn Regensburg (56 schoten, 10 doelpunten) gebruikte zijn kansen nog efficienter, gevolgd door onze Kiezkickers (53 schoten, 8 doelpunten).

Vele kilometers

Op maandagavond speelt één van de sterkst lopende teams op de Millerntor. De afstand afgelegd door de Hecking-Elf nl 591,09 kilometer betekent de vierde plaats in de competitie. VfL Bochum (600,20 km) is koploper op het gebied van kilometers, op de voet gevolgd door Holstein Kiel (600,12 km). Op de derde plaats volgt VfB Stuttgart (592,79 km), onze Kiezkickers (578,05 km) staan ​​op de achtste plaats.

Lang lijdenstij

We weten alles over ernstige knieblessures, Henk Veerman en Philipp Ziereis vechten momenteel terug na een lange pauze. Begin vorig seizoen liep Jairo Samperio er eentje op. De aanvaller had het voorste kruisband, het achterste kruisband en het binnenste ligament in zijn rechterknie gescheurd en speelde geen enkele wedstrijd in het seizoen 2018/19. Vorige week speelde Samperio opnieuw 90 minuten in de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg (1: 1). Eind augustus scoorde de spits de 2-4 in Karlsruhe, het was zijn eerste competitiedoel voor H$V.

Snelste nieuwkomer

Een van de in het begin genoemde nieuwkomers is Jan Gyamerah. Hij had al in februari besloten voor een wissel naar het Volkspark en was qua signatuur de snelste nieuwkomer van H$V. Snelheid is ook een van de sterke punten van de ex-Bochumer. Hij zette de snelste sprint neer in het nog jonge seizoen. Met 34,92 km/u werd Gyamerah “geflitst” in een 2-4 overwinning in Karlsruhe. Op Millerntor kan de rechtsback zijn snelheid niet bewijzen. Tijdens de training op woensdagochtend 11 januari 2019 liep Gyamerah een zware blessure op en moest per ambulance naar de UKE worden gebracht. Daar werd een kuitbeenbreuk vastgesteld, Gyamerah werd woensdag geopereerd.  Veel beterschap!

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply