Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Vriendschappelijk: FCSP verliest van Aalborg 0-2

De FC St. Pauli heeft van de internationale pauze gebruik gemaakt om een oefenwedstrijd tegen Aalborg BK te spelen. In het Edmund Plambeck-stadion in Norderstedt leden onze Kiezkickers – op woensdag 4 september 2019 – een 0-2 nederlaag. De doelpunten van de bezoekers werden gemaakt door Kasper Kusk met een afgeweken vrije trap (32 ‘) en Iver Fossum (64’).

In vergelijking met de wedstrijd in Dresden stonden er heel andere spelers op het veld. Jos Luhukay gebruikte de oefenwedstrijd om reserve spelers, herstelde spelers en nieuwkomers de kans te geven zich te presenteren en wedstrijdritme op te doen. Alleen Christopher Buchtmann stond in Dresden ook op het veld, maar alleen voor de laatste paar minuten. De nieuwkomers, Youba Diarra en Sebastian Ohlsson, stonden van in het begin aan de aftrap. Ook in het systeem was er een verandering ten opzichte van de vorige wedstrijd. Luhukay stuurde het team – met aanvoerder Johannes Flum in de centrale verdediging – in een 4-2-3-1 op het veld. Niklas Hoffmann en Waldemar Sobota keken vanaf de tribune naar de wedstrijd.

De aanvangsfase was aanvankelijk voor onze FCSP. Na slechts 120 seconden was er een goede kans voor Christopher Buchtmann, die na een scherpe voorzet van Sebastian Ohlsson rechts werd weggestuurd en nipt mistte. In het verdere verloop kwamen de gasten tot verschillende goede kansen, waarvan Svend Brodersen één zeer sterk pareerde toen Tom van Weert alleen om hem afstormde. Korte tijd later mistte Johannes Flum zijn kopbal op voorzet van Cenk Sahin (23′). In de 29e minuut ging van Weert opnieuw alleen op Brodersen af, Sven stopte hem – vlak voor het strafschopgebied- als laatste man foutief af. Scheidsrechter Patrick Ittrich nam in eerste instantie de rode kaart maar nam hem terug en gaf de gele kaart. De Kiezkicker mocht daarom met elf op het veld blijven, maar Leon Schmidt kwam in de wedstrijd voor Brodersen. De daaropvolgende vrije trap van Kasper Kusk bracht de bezoekers op voorsprong (32.). Van Weert liet de vrije trap onhoudbaar voor Schmidt afwijken. Aan de overkant had Flum’s bijna de gelijkmaker op het hoofd (33 ‘). Kort voor de pauze waren er nog twee kansen  voor Benatelli en Ohlsson op afstandsschoten. Buchtmann probeerde een vrije trap vanop de hoek van het strafschopgebied (43’) duwde, maar de score bleef op 0-1.

Tijdens de rust deed coach Jos Luhukay geen wijzigingen en de speloverwicht was voor gastheren. Aan de andere kant werd Leon Schmidt alleen door van Tom van Weert gedwongen tot een goede parade (54), voordat Iver Fossum – die aan het begin van het seizoen verhuisde van Hannover 96 naar Aalborg BK –  tien minuten later de 0-2 maakte (64.). Vijftien minuten voor het laatste fluitsignaal had Frederik Börsting een goede kans om de score te verhogen, maar miste het derde doelpunt (76 ‘). Ondertussen waren de gasten uit Denemarken het betere team, dat nu de match in handen hadden. In de laatste fase waren er aan beide kanten nog tal van kansen. Voor de gasten raakte Fossum de lat (86.), Oliver Klitten het buitennet (90. ) en Leon Schmidt moesten twee keer pareren (87.). De Boys in Brown probeerden invallers Marvin Senger (78) en Luis Coordes (79), evenals Buchtmann (86 ‘) en Sahin (87’) de score te veranderen, maar ze konden niets veranderen.

In een levendige en faire wedstrijd spel zagen de toeschouwers over het algemeen een aanvallend gedomineerd wedstrijd met veel kansen. Coach Jos Luhukay kwam vervolgens tot de volgende conclusie: “De tegenstander was zeer defensief defensief en was erg gevaarlijk in de omschakeling. Het was in de eerste helft nog in balans en we kregen zelf twee zeer goede kansen, maar in de tweede helft kon de tegenstander nog meer doelpunten maken en uiteindelijk was het een verdiende Aalborg overwinning. ”

FC St. Pauli

Brodersen (31. Schmidt) – Ohlsson (67. Senger), Hornschuh, Flum, Penney – Sahin, Benatelli, Zehir, Diarra (67. Lee), Buchtmann – Lankford (71. Coordes)

Cheftrainer: Jos Luhukay

Aalborg BK

Hansen – Ahlmann (63. Kristensen), Pallesen, van Weert, Christensen (82. Tengstedt), Kusk (67. Pedersen), Klitten, Olsen (46. Fossum), Børsting, Thelander, Bærtelsen

Cheftrainer: Jacob Friis

Doelpunten: 0:1 Kusk (32.), 0:2 Fossum (64.)

Gele kaarten: Brodersen / keiner

Scheidsrechter: Patrick Ittrich

Bron: www.fcstpauli.com

 

Leave a Reply