Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Weetjes over de volgende tegenstander Dynamo Dresden

Een korte week voor onze Kiezkickers. Na de thuiswedstrijd op maandagavond –  31 augustus 2019 13.00 uur – tegen Kiel gaat het – op zaterdag 31 augustus 2019- verder in Dynamo Dresden. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander van dichtbij bekeken.

Jongelingen

Onder de tien jongste spelers die dit seizoen gespeeld hebben in de Tweede Bundesliga zijn er twee Dresden spelers te vinden. Matthäus Taferner –  die in de zomer van FC Wacker Innsbruck overkwam – debuteerde op 18 jaar 5 maanden en 27 dagen in de 0-1 nederlaag tegen Nürnberg. Niet veel ouder was Kevin Ehlers, die voor de eerste keer tegen Neurenberg werd gebruikt in de 2e Bundesliga. De centrumverdediger debuteerde op de leeftijd van 18 jaar 6 maanden en 4 dagen.

Paszekerheid

Wanneer onze Kiezkickers in Dresden spelen krijgen ze het te maken met een elftal dat zeker is in de passing. Dresden gaf in de eerste vier speeldagen de meeste passen van alle teams. Van de 2.436 passen kwamen er slechts 243 ballen niet bij een teamgenoot – dat maakt een slagingspercentage van 90,02 procent. Alleen de spelers van VfB Stuttgart hebben een nog hogere passzekerheid. Van hun 2.416 passen kwamen er slechts 234 niet aan – goed voor een slagingspercentage van 90,31 procent.

Overtredingen

Op de eerste vier speeldagen is de balans bij Dresden wat betreft eigen fouten en foutief gestopt worden heel anders. Achter Fürth (63 fouten), Aue en Sandhausen (elk 59) staat Dynamo (57) bovenaan in de competitie. Ondanks de vele fouten werden de Saksen niet te vaak bestraft gezien de maar zeven gele kaarten. Dresden zelf kreeg daarentegen niet zo vaak een vrije trap, ze werden slechts 43 keer foutief gestopt. Alleen de Sandhausen (37) werden minder foutief gestopt.

Efficiëntie

Met vier doelpunten dit seizoen heeft de ploeg van hoofdcoach Christian Fiel naast 1. FC Nürnberg en Holstein Kiel de zwakste aanval in de competitie . Maar dat is niet omdat de Saksen zelden op doel schieten. Met 57 schoten staat ze in deze rangschikking in de veilige middenmoot. Elke 14e schot verdween in het net. Alleen de Kiel (4 doelpunten met 72 doelschoten) doet nog slechter.

Terugzien

Niet veel mensen zullen het weten, maar Marvin Knoll droeg een jaar lang de trui van Dynamo. In het seizoen 2011/12 werd de verdedigende allrounder door Hertha BSC uitgeleend aan de Saksen, in de elf wedstrijden scoorde hij één doelpunt. In zeven van zijn elf competitieve wedstrijden voor Dresden stond Knoll samen met Dynamo-coach Christian Fiél op het grasveld. In de competitie vierde het duo samen geen overwinning, maar in de eerste ronde van de DFB Cup slaagde ze wel in de grote verrassing. Na 0: 3 achterstand versloegen ze alsnog Bayer Leverkusen met 4-3 in de verlengingen.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply