Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FC St. Pauli huurt middenvelder Youba Diarra

Versterking voor het centrale middenveld van onze FC St. Pauli: Tot 30 juni 2020 wordt de 21-jarige Youba Diarra gehuurd van de Oostenrijkse eerste divisie club RB Salzburg. De in Mali geboren spelers en beide clubs werden het daarover eens.

“Onze wens was dat we nog beter zouden worden op het middenveld. Dat is wat we deden met de inzet van Youba. Hij is een getalenteerde speler die ons heeft overtuigd met zijn spel en zijn dynamiek “, legt sportdirecteur Andreas Bornemann uit. 

Hoofdcoach Jos Luhukay is ook verheugd over de versterking: “Youba is een flexibele speler die ons meer kansen op het middenveld geeft.” 

“Ik ben heel blij dat ik FC St. Pauli het komende seizoen kan versterken en ik weet zeker dat ik hier heel goed zal in passen. Ik heb veel goeds gehoord van de club en zijn geweldige fans en ik hoop binnenkort met mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan ​​”, zegt Youba Diarra.

Youba Diarra begon zijn carrière bij Yeelen Olympique in Mali. In januari 2018 verhuisde hij naar de Oostenrijkse eerste divisie club RB Salzburg. De club leende Diarra voor een half jaar aan zijn samenwerkingspartner SC Wiener Neustadt, waar hij in de tweede klasse aan 16 wedstrijden kwam. In het seizoen 2018/19 speelde de 1,78 meter lange middenvelder in bruikleen bij TSV Hartberg. In de eerste klasse stond de Malinees twaalf keer op het plein.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply