Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay: “Het team heeft zijn grenzen opgezocht”

FCSP-hoofdcoach Jos Luhukay en Kiel-coach André Schubert keken de afgelopen 90 minuten terug na de overwinning van onze Kiezkickers tegen Holstein Kiel.  Schubert verweet zijn team niets en Jos Luhukay was blij met de eerste overwinning van het seizoen. Deze had gezien dat zijn team zijn grenzen had opgezocht ook omdat de fans voor extra energie hadden gezorgd.

FCSP hoofdcoach Jos Luhukay Aan onze kant zijn we opgelucht dat we ons de drie punten hebben bij elkaar gevochten. De eerste helft was op gelijke niveau en we zijn tegen drie aanvallers volle risico’s aangegaan. Dat hebben we goed gedaan. In de tweede helft komen we op een standaardsituatie en een kopbal van James Lawrence op voorsprong. Dan werd Kiel de betere ploeg en hebben ze ongelooflijk veel druk naar voren gezet. Maar ditmaal maken zij niet de gelijkmaker maar wij de 2-0. Na de 2-0 hebben we niet de zekerheid bekomen om onder de druk uit te komen. Het elftal is aan zijn grenzen gegaan, maar de fans hebben nogmaals extra energie gegeven. Het was een wisselwerking en onze fans zijn betrokken bij de overwinning. Ze hebben veel geduld met ons en we hebben hun en ons vandaag kunnen belonen. De kroning is dan dat je als winnaar vanaf het veld kunt gaan en de drie punten thuis kunt houden. Het was fantastisch voor James Lawrence. Niet alleen omdat hij een echte goede wedstrijd speelde, maar ook omdat hij zijn eerste doelpunt maakte. Ook Daniel Buballa heeft een geweldige wedstrijd gespeeld en Robin Himmelmann heeft ons op de cruciale momenten in de wedstrijd gehouden. Uiteindelijk was het een teaminspanning vandaag en veel spelers hebben hun limiet bereikt. We waren gelukkig vandaag, maar we hebben dat geluk afgedwongen. Ik hoop dat we nu goed herstellen van deze wedstrijd, want op zaterdag wacht de volgende opdracht. We willen doorgaan waar we vandaag zijn gestopt.

Kiel coach André Schubert Het elftal met de gelukkigste momenten heeft vandaag gewonnen. Als men naar de statistieken bekijkt , hebben we meer balbezit, meer duels gewonnen en 5 kilometer meer gelopen. We hebben waanzinnig veel in deze wedstrijd geïnvesteerd. In de eerste helft ging het nog gelijk op met weinig echte kansen aan beide zijden. Dan valt op een standaardsituatie de 1-0. Dat was bitter voor ons, want dat speelde St. Pauli in zijn kaarten en konden ze nog dieper gaan staan. Dan krijgen we een counterkans waar we beter mee moeten omgaan. We hebben weinig kansen aan de tegenstander weg gegeven. Ik kan mijn team niets verwijten, ze hebben alles tot het laatste moment gegeven en hebben hier ook een goede uitwedstrijd gemaakt. Toch gefeliciteerd FC St. Pauli met de overwinning.”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply