Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Lauwrence: “Een fantastisch gevoel op het veld te staan”

Na het laatste fluitsignaal kende de vreugde over de thuisoverwinning tegen Holstein Kiel geen grenzen. Zowel onze Kiezkickers op het veld als de FCSP-fans op de tribunes. Ook nieuwkomer James Lawrence was natuurlijk dolblij na de wedstrijd. Zijn debuut in bruin en wit had nauwelijks beter kunnen lopen.

“Ik ben gekomen om mijn best te doen en het team te helpen, zoals ik een paar dagen geleden al zei,” zei James Lawrence in het begin. “En zo is het vandaag uitgekomen,” voegde de centrale verdediger er aan toe met de glimlach op zijn gezicht. De gehuurde verdediger van RSC Anderlecht heeft het zelfs uitstekend gedaan en liet in zijn eerste wedstrijd een sterke prestatie zien.

Kort na de pauze kwam zijn grote moment. Na een vrije trap van Mats Møller Dæhli steeg de Welshmen het hoogst en kopte de 1-0 voorsprong binnen. “Dat was een geweldige bal van Mats aan de tweede paal,” zei Lawrence. “Gelukkig was ik een beetje sneller dan de keeper van Kiel en ging de bal erin.” Eerste wedstrijd, eerste doelpunt en eerste overwinning – meer is niet mogelijk. Uiteindelijk zorgde de 1.88m-verdediger samen met zijn teamgenoten ervoor dat de drie punten op Millerntor bleven.

“We hadden het vertrouwen in onze kracht. Iedereen had gezegd dat we wedstrijden konden winnen. We moesten vooral in de tweede helft heel hard werken en veel lopen in de verdediging. In de de eerste helft hadden we meer controle over de wedstrijd. Het was een zware wedstrijd voor ons allemaal, uiteindelijk zaten we gewoon kapot, maar we zijn erin geslaagd om de overwinning thuis te houden “zei de 27-jarige.

Na zijn eerste wedstrijd bij Millerntor was hij ook vol lof over steun van de tribunes: “Het was een fantastisch gevoel om op het veld te staan, onze fans zongen de hele wedstrijd. Het was geweldig, het geluid kwam van alle kanten en na het laatste fluitsignaal stond iedereen voor ons op en applaudisseerde. ”

Natuurlijk willen de Kiezkickers na de thuisoverwinning niet op hun lauweren rusten, zoals Lawrence benadrukte: “Het was vandaag een zeer belangrijke eerste stap, we moeten doorgaan op dit elan.” En hoe gaat het met Lawrence verder? Moet hij er ééntje trakteren na zijn eerste doelpunt? “Ik ken de regels hier niet, ik zal vragen stellen en als dat zo is, zal het me niet storen”, zei de verdediger, die – met een knipoog – zich zelfs een nog beter debuut had kunnen voorstellen. “Twee doelpunten maken en de nul spelen”, zei de tevreden debutant en verdween in het kleedkamers.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters

Leave a Reply