Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Bibberend naar eerste overwinning 2-1 tegen Kiel

Het is zover! Na een hard bevochten wedstrijd konden onze Boys in Brown de eerste overwinning van het seizoen vieren op de 4e speeldag. Nieuwkomer James Lawrence (49e) en de jonge Christian Conteh (66e) maakten de doelpunten voor FC St. Pauli. Makana Baku scoorde de aansluitingstreffer voor Holstein Kiel (81 ‘).

Voor de wedstrijd tegen Holstein Kiel veranderde hoofdcoach Jos Luhukay – in vergelijking met de wedstrijd tegen VfB Stuttgart – zijn elftal op drie posities. Nieuwkomers James Lawrence en Matt Penney vierden deze avond hun première op Millerntor. Bovendien keerde Jan-Philipp Kalla terug naar de startende elf van onze Kiezkickers. Niklas Hoffmann, Florian Carstens en Kevin Lankford namen voorlopig plaats op de bank. Tactisch schakelde Luhukay van 4-4-2 naar 3-5-2, met Dimitrios Diamantakos en Christian Conteh als de twee aanvallers.

Bij zomerse 30 graden leverde onze Kiezkickers op maandagavond een hete partij af met de gasten uit Kiel. Het ging in de eerste 20 minuten al meteen vol gas. Het was een duel dat mocht gezien worden. De eerste gevaarlijke kans van de wedstrijd was voor onze Kiezkickers die vanaf het begin het spel wisten  te domineren. Het voorzet van Ryo Miyaichi op Diamantakos werd echter op het laatste moment (11′) afgeweerd door Phil Neumann. Dat had de voorsprong kunnen zijn voor onze FCSP. Ongeveer drie minuten later was het heet voor het doel van Robin Himmelmann. Met een snelle vrije trap bediende Salih Özcan de binnenlopende Lion Lauberbach maar Himmelmann kon echter in het duel pareren.

In de 17e minuut was er de tweede grote kans voor FC St. Pauli. Mats Møller Dæhli kreeg op een centrale positie voor het doel van de tegenstander de kans om te schieten na een knappe actie van Miyaichi, maar Phil Neumann blokkeerde de bal.Finn Ole Becker probeerde het vanop 22 meter maar de bal ging niet over de lijn omdat Neumann terug in de tijd was. (26.).

In het laatste kwartier van de eerste helft waren er nauwelijks gevaarlijke kansen voor beide teams. Himmelmann wist vanaf 17 meter (32′) het schot van Makana Baku gemakkelijk te vangen. En ook Miyaichi, die aan de rechterkant van de doos van Dominik Reimann speelde, kon het leer niet in het doel van Kiel laten verdwijnen (39.). Kort voor het laatste fluitsignaal probeerde Alexander Mühling zijn geluk opnieuw maar zijn bal ging over de doel van FCSP. En zo ging het met de 0-0 in de pauze.

De tweede helft van de wedstrijd begon met een grote kans voor Holstein Kiel. Invaller David Atanga bediende Baku in het strafschopgebied, maar de spits miste het doel (48 ‘). FC St. Pauli reageerde op zijn beurt op het sterke begin van de ooievaars en wel via nieuwe aanwinst James Lawrence: Na een vrije trap van Møller Dæhli kopte de Welshmen het leer in de linkerhoek van de doel – meteen een sterk debuut voor de 27-jarige,1-0 ( 59.).

Na het openingsdoel bracht Holstein meer druk aan de dag. In de 57e minuut kwam het bijna tot de gelijkmaker: Jae-Sung Lee kopte een voorzet van Johannes van den Bergh gevaarlijk richting doel, maar Himmelmann duwde magistraal het leer net langs de paal! Slechts drie minuten later kregen de ooievaars nog een grote kans. Janni Serra’s zijn schot vanop 17 meter belandde – gelukkig voor FCSP – alleen op de linkerpaal.

Onze FCSP liet zich niet verder onder de indruk brengen van de druk van de Kielers. Slechts een paar minuten later begon Christian Conteh – op een tegenaanval weggestuurd door Diamantakos – aan zijn sprint richting Kiel doel en liet Aleksandar Ignjovski staat en schoot ijskoud voorbij Reimann, 2-0!

In het laatste kwartier probeerden de gasten uit Kiel opnieuw alles om de naderende nederlaag te voorkomen. In de 75e minuut waren de ooienvaars dicht bij het doelpunt maar Himmelmann was op tijd om het gevaarlijke schot vanuit de rechter hoek op vijf meter kamer van Atanga razendsnel met zijn voet weg te werken. Even later viel het doelpunt toch: met een afstandsschot vanuit het strafschopgebied schoot Baku in de verre hoek de 2-1 binnen (81).

In de laatste minuten voor het laatste fluitsignaal gooiden de gasten alles terug in de weegschaal en probeerden verschillende keren de FCSP verdediging en Himmelmann te verschalken, maar onze keeper slaagde erin om de netten schoon te houden tot het laatste fluitsignaal. Daar veranderde de geel-rode kaart voor nieuwe aanwinst Matt Penney in blessuretijd niets meer af. Proost op Millerntor!

FC St. Pauli

Himmelmann – Kalla (46. Lankford), Lawrence, Buballa – Miyaichi, Becker (67. Hoffmann), Knoll, Penney – Møller Dæhli – Diamantakos, Conteh (84. Sobota)

Cheftrainer: Jos Luhukay

Holstein Kiel

Reimann – Ignjovski, Neumann, Wahl, Van den Bergh – Mühling, Sander (27. Serra) – Lauberbach (46. Atanga, 85. Khelifi), Özcan, Baku – Lee

Cheftrainer: André Schubert

Doelpunten: 1:0 James Lawrence (49.), 2:0 Christian Conteh (66.), 2:1 Makana Baku (81.)

Gele kaarten: Kalla, Miyaichi / Ignjovski, van den Bergh

Geel-rode kaart: Penney (90.+3)

Scheidsrechter: Markus Schmidt

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Leave a Reply