Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Holstein Kiel

Voor de tweede keer in het nog vroege seizoen spelen onze Kiezkickers een maandagavondwedstrijd. Aan het begin van de komende week bezoekt Holstein Kiel onze Millerntor. Zoals gebruikelijk hebben we onze volgende tegenstander eens van naderbij bekeken.

Terugzien

Jarenlang was Patrick Borger de enige ex-Kiezkicker die tot het trainerstaf van KSV behoorde. “Paddy” is sinds juli 2015 keeperstrainer van het professionele team. Sinds deze zomer zijn daar twee voormalige ex-Kiezkickers bijgekomen. Enerzijds contracteerde Kiel André Schubert (trainer 2011-2012 op Millerntor) als nieuwe hoofdcoach, anderzijds versterkte Fabian Boll (van 2002 tot 2016 bij FCSP) het coachingsteam als assistent-coach. Boll was in januari nog hoofdtrainer geworden van de Hamburg Oberliga SC Victoria Hamburg. In 16 wedstrijden aan de zijlijn vierde “Boller” twaalf overwinningen, vier wedstrijden gingen verloren.

Verderkomen

Als een van de weinige teams had Holstein Kiel duidelijk de overhand in de eerste ronde van de DFB Cup. Tegen de vijfde divisie FSV Salmrohr wonnen de ooievaars met 6-0. In de tweede ronde reist Kiel eind oktober naar SC Verl. Het regionale competitieteam zorgde voor de grote verrassing en versloeg Bundesliga-club FC Augsburg.

Fair

Tot in de 87e minuut van de laatste speeldag – Kiel versloeg het sterk gestarte Karlsruher alsnog met 2-1 – waren de ooievaars met één gele kaart het fairste team in de Liga. In het duel tegen zijn voormalige club KSC ging Jonas Meffert net voor het laatste fluitsignaal over de schreef. Voor zijn fout tegen Marvin Wanitzek vloog de middenvelder van het veld. Dit was meteen de eerste rode kaart van het nieuwe seizoen.

Loopsterkte

Een uitmuntende 124,58 kilometer liep Kiel in de vorige 2-1 thuisoverwinning tegen KSC. Geen enkel team liep in het jonge seizoen meer dan de Kiel in de afgelopen speeldag. Omdat de ooievaars ook in de 1-1 tegen Sandhausen (118,87 km) en de 0-2 in Darmstadt (120,15 km) veel kilometers liepen, zijn ze ook het sterkst lopende team in de competitie met een totaal van 363,60 kilometer. De spelers met de meeste kilometers zijn Jae-sung Lee  (35,48 km), Jonas Meffert (35,05 km) en Alexander Mühling (34,71 km).

Doelschoten

Kieler zocht in het huidige seizoen het vaakst van alle teams de weg naar het doel. Al 59 schoten vuurden de Schubert-Eleven op de eerste drie speeldagen af. Uiteindelijk ontstonden er slechts drie doelpunten uit en dat is een score van slechts 5,08 procent. Erzgebirge Aue presenteerde zichzelf tot nu toe het meest efficiënt. De viooltjes schoten 33 keer en wisten 6 doelpunten te maken of 18,18 procent.

Snelheid

Tegen de ooievaars moet onze FCSP de snel bewegende David Atanga in de gaten houden. Met een topsnelheid van 34,68 km / u was de aanvallende vleugelspeler verreweg de snelste Kieler. Het is snel van Atanga – die vorig jaar vanuit Salzburg was geleend aan Fürth en in de zomer naar Kiel verhuisde – maar dt brengt hem pas op de derde plaats. Zowel Hanover’s Linton Maina (34,90 km / u) als Kiezkicker Christian Conteh (34,75 km / u) waren sneller.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply