Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Moedig FCSP verliest in slotminuten van Stuttgart 2-1

Het mocht niet zijn! Ondanks een bemoedigend optreden en een vroege openingstreffer van Mats Møller Dæhli (18e) verloren onze Boys in Brown op wedstrijddag drie van VfB Stuttgart 2-1. De Swaben wisten dankzij doelpunten van Marc Oliver Kempf (60) en Nicolas Gonzales in de slotminuut het laken naar zich toe te trekken.

Voor de wedstrijd tegen VfB Stuttgart veranderde hoofdcoach Jos Luhukay in vergelijking met de DFB Cup-wedstrijd tegen VfB Lübeck zijn start-elf op vier posities. Kevin Lankford, Niklas Hoffmann, Florian Carstens en Finn Ole Becker – hij mistte vorige wedstrijd met kuitproblemen – stonden in de start-elf. Voor hun namen Marc Hornschuh, Christopher Buchtmann, Waldemar Sobota en Viktor Gyokeres plaats op de bank. Tactisch ging Luhukay van 3-5-2 terug naar 4-4-2, met Lankford en Dimitrios Diamantakos als spitsen. Jan-Philipp Kalla maakte zaterdag geen deel uit van de selectie omdat ons nummer 27 in Hamburg bleef omwille van de geboorte van zijn dochtertje. Gefeliciteerd, Snecke! 

FC St. Pauli en de gastheren uit Stuttgart leverden meteen een spannende wedstrijd in de eerste paar minuten, met veel meer bezit aan de kant van de Swaben. En dus behoorden de eerste kansen van het spel tot het team van hoofdcoach Tim Walter. Gonzalo Castro kopte vanop 7 meter duidelijk over de lat (2) en Pascal Stenzel slaagde er niet in de bal tussen de palen te krijgen met zijn 20-meter lange afstandsschot (12 ‘).

In tegenstelling tot de spelbepalende gastheren, volgde de FC St. Pauli een verdedigende strategie, maar probeerde keer op keer met snelle tegenaanvallen via de vleugels in het strafschopgebied van Stuttgart te geraken. Vooral Mats Møller Dæhli probeerde steeds de bal te veroveren voor onze FCSP en Stuttgart pijn te doen. En dat is precies wat hij uiteindelijk bereikte: in de 18e minuut speelde vleugelspeler Christian Conteh vier tegenstanders uit en bracht de bal vervolgens naar het midden waar de Noor vanop 16 meter de 0-1 in de verre hoek raak trapte. 

VfB Stuttgart was duidelijk van slag door het vroege openingsdoelpunt van onze Kiezkickers, en moet nog twee goede kansen voor onze FCSP toestaan. Eerst probeerde Conteh het vanop 17 meter (23 ‘), daarna bevond Møller Dæhli zich voor het doel van de tegenstander en schoot vanop 16 meter (25’), maar beiden misten nipt het doel van de tegenstander. De gastheren herstelden het evenwicht toen Santiago Ascacíbar de bal vanop 13 meter kopte, maar de bal landde veilig in de handen van keeper Robin Himmelmann (27 ‘).

In het laatste kwartier van de eerste helft namen de Swaben de wedstrijd terug in handen en domineerden ze de wedstrijd met meer dan 70 procent balbezit. Onze Kiezkickers waren echter niet geïntimideerd en probeerden de VfB onder controle te houden en de gaten bij Stuttgart slim te gebruiken. Kort voor het einde van de eerste helft was FC St. Pauli dook drie keer gevaarlijk voor keeper Kobel op, maar noch Carstens (40), Møller Dæhli (42) en Conteh (44) konden hun kansen omzetten in een doelpunt.

In de tweede helft van de wedstrijd domineerde VfB Stuttgart op het veld, terwijl FC St. Pauli een verdedigende strategie bleef voortzetten. De eerste helft van de thuisploeg na de rust was voor Mario Gomez via een voorzet van Daniel Didavi. FC St. Pauli reageerde op deze aanval met een enorme kans van Dimitrios Diamantakos, maar Holger Badstuber dook op het laatste moment op en blokkeerde de poging van de Griek. Jammer, dat had de 0-2 kunnen zijn (50.). 

Na de mislukte aanval verhoogde VfB de druk merkbaar. In de 52e minuut daagde Marc Oliver Kempf voor onze keeper op en met een scherp afstandsschot testte hij Himmelman, maar ons nummer 30 reageerde sterk en pareerde de bal over de lat. In de 60e minuut viel de 1-1 via Kempf. Hij duwde een strakke strafschop van Castro binnen. 

In de laatste twintig minuten liep de spanning hoog op in de Mercedes-Benz Arena. De VfB probeerde het winningdoelpunt uit alle macht te forceren, maar stootte telkens opnieuw op de verdediging van de St. Paulianer – of op zichzelf. Gelukkig was de bal niet altijd goed, zodat Daniel Buballa en Carstens de situatie konden wegwerken

In de 79e minuut hadden de Swaben de volgende grote kans. Gonzales gaf voor vlak voor doel, waar Didavi het doel probeerde te raken. Maar de middenvelder ving de bal alleen met zijn dij en stuurde hem nipt langs de linkerpaal. Dat was dichtbij. Twee seconden voor het einde van de reguliere tijd viel het doelpunt alsnog: Borna Sosa ging links door, trok een gaten stak in het centrum door naar Gonzales, die in de rechterhoek trapte – bitter voor FC St. Pauli, die zichzelf niet kon belonen voor hun prestatie met één punt.

VfB Stuttgart

Kobel – P. Stenzel, Badstuber, Kempf (73. Phillips), Sosa – Karazor – Ascacíbar, Castro – Didavi – Al Ghaddioui (77. Klimowicz), Gomez (51. Gonzales)

Trainer: Tim Walter

FC St. Pauli

Himmelmann – Carstens, Hoffmann, Knoll, Buballa – Miyaichi, Møller Dæhli (64. Buchtmann), Becker, Conteh (78. Sobota) – Lankford, Diamantakos (61. Gyökeres)

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 0:1 Møller Dæhli (18.), 1:1 Kempf (60.), 2:1 Gonzales (90.)             

Gele Kaarten: – / Carstens, Sobota 

Scheidsrechter: Guido Winkmann

Toeschouwersr: 53.315

Bron : www.fcstpauli.com

Leave a Reply