Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander VfB Stuttgart

Na het succes in de DFB Cup reizen onze Kiezkickers – op zaterdag 17 augustus 2019 13u00 – opnieuw in de 2e Bundesliga op zoek naar punten. Voor FCSP staat ditmaal het gedegradeerde VfB Stuttgart op het programma. Voor deze wedstrijd hebben we de Swaben zoals gewoonlijk eens van nabij bekeken.

Beker overwinning

De Swaben wonnen maandagavond 12 augustus 2019 hun eerste wedstrijd in de DFB Cup. Met 0-1 werd bij Hansa Rostock gewonnen en zo revancheerde VfB zich voor het eerste ronde exit in het vorige seizoen (0: 2). Het winnende doelpunt kwam van de uit Regensburg overgekomen Hamadi Al Ghaddioui na een snelle hoekschop (19′). VfB keerde echter met twee geblesseerde spelers terug naar Stuttgart. Zowel Orel Mangala (binnenste ligament verrekking in de knie) als Holger Badstuber (enkelproblemen) moesten worden vervangen.

Blessures

Naast de inzet van Badstuber staat er ook een vraagteken achter de inzet van keeper Gregor Kobel, die moest in Rostock moest passen vanwege heupproblemen. Mangala zal zeker ontbreken tegen onze Kiezkickers, net zoals Sasa Kalajdzic en Marcin Kaminski. In de laatste testwedstrijd tegen SC Freiburg (4-2) liept Kalajdzic een ernstige knieblessure op (gescheurde kruisbanden). Kaminski raakte geblesseerd in de 2-1 overwinning op de eerste speeldag tegen Hannover 96, ook hij liep een kruisbandscheur op.

Kader

De ploeg van Stuttgart is ondanks de degradatie nog steeds topklasse, zoals blijkt uit de schatting van de marktwaarden op transfermarkt.de. Na de recente toevoegingen van middenvelder Wataru Endo en spits Silas Wamangituka, is de marktwaarde maar liefst 82 miljoen euro. De Zwaben leiden de rangschikking met iets minder dan 30 miljoen euro op het tweede geplaatste “h$v” (53,1 miljoen euro). De meest waardevolle VfB-speler is de 22-jarige middenvelder Santiago Ascacibar, hij alleen heeft een marktwaarde van twaalf miljoen euro. Keeper Gregor Kobel, centerback Marc Oliver Kempf en Nicolas Gonzalez behoren ook tot de meest waardevolle spelers in de 2e Bundesliga met een marktwaarde van zes miljoen euro.

Topschutters

Ex-international Mario Gomez is niet alleen één van de bekendste spelers van VfB, maar ook de meest accurate. De voormalige voetballer van het jaar (2006/07) heeft inmiddels 208 wedstrijden in de VfB-trui gespeeld en 104 doelpunten gemaakt. Zijn doelpunt in de 2-1 openingsoverwinning tegen Hannover 96 was echter een unicum, het was de eerste treffer van Gomez in de 2e Bundesliga. De spits wist al in zeven verschillende competities voor de VfB Stuttgart te scoren. Gomez scoorde voor VfB in de eerste Bundesliga, Tweede Bundesliga, Degradatie/promotie wedstrijden van de Bundesliga, in de DFB Cup, in de Champions League, in de UEFA Cup en voor VfB Stuttgart II in de voormalige Regionalliga Süd.

Loopsterk

Oké, er zijn slechts twee wedstrijden gespeeld, maar toch: VfB Stuttgart heeft toe nu toe het meest lopende team in de 2e Bundesliga.Met 239,05 kilometer houden de Swaben Holstein Kiel (239,02 km) met 30 meter op een tweede plaats. Onze Kiezkickers legden een afstand van 234,49 kilometer af – tegen Bielefeld en Fürth – en staan daarmee achtste.

Balliefhebbers

Op de eerste twee speeldagen hebben in de 2e Bundesliga slechts vier spelers de bal 200 of meer keer aan de voet gehad. Stephan Salger van Bielefeld leidt de ranglijst met 239 balcontacten. Op de tweede plaats staat Stuttgart rechtsback Pascal Stenzel (225). Johannes van den Bergh (204) van Kiel staat derde gevolgd door Stuttgarts Borna Sosa (200) op de vierde plaats.

Passspelers

Een slechte pas geven en dan nog wel in de verdediging staan, daar houdt geen enkele coach van. Stuttgart-coach Tim Walther heeft hierbij niet veel overte klagen – vooral niet toen Holger Badstuber aan de bal was. De linkervoet speelde in totaal 52 passen op de eerste twee speeldagen – elke pas kwam bij een teamgenoot! Alleen Fürths Sebastian Ernst – maar met veel minder passen (24) – kan dezelfde 100% voorleggen. Bij onze Kiezkickers had de geblesseerde kapitein Christopher Avevor met slechts één slechte pass (op 39) de leiding.

Bron: www.fcstpauli.com

 

Leave a Reply