Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:” We geloven in onze kansen”

Op vrijdagmiddag 16 augustus 2019 antwoordde coach Jos Luhukay op de vragen van de journalisten tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen VfB Stuttgart op zaterdag (17 augustus 2019 13u00 uur). Luhukay had het over …

… de tegenstander: “Stuttgart behoort tot de topfavorieten in de competitie en is zowel in de basiself als in de breedte het sterkste team in de 2e Bundesliga. Santiago Ascacibar, Mario Gomez, Holger Badstuber, Daniel Didavi dat zijn volgens mijn gevoel allemaal gevestigde Bundesliga spelers. Dit is een heel ander kaliber en ik denk dat Stuttgart morgen meer balbezit zal hebben, maar uiteindelijk is in het voetbal niet het balbezit dat bepaalt of je winnaar of verliezer gaat worden. Ik geloof dat we de kwaliteit van Stuttgart kunnen opvangen met een goed defensief gedrag. ”

… de vooruitzichten voor de Kiezkicker:“We spelen morgen tegen het beste team in de competitie en we willen natuurlijk een succesvol wedstrijd spelen. Natuurlijk mogen we het contact met de realiteit niet verliezen, maar we geloven in onze kansen. We zullen onze grenzen opzoeken met mentaliteit, discipline en karakter. We zijn nog geen topteam, misschien niet zo goed als andere teams, we weten waar we vandaan komen. Maar ik ken mijn team en ik weet dat ze 100 procent van zichzelf zullen geven. We moeten profiteren van de elke kans die we morgen krijgen, we willen niet de punten eenvoudig daar laten. ”

… bij zijn terugkeer naar de oude werkgever:“Ik werkte slechts voor korte tijd voor VfB Stuttgart en heb er slechts twee thuiswedstrijden gespeeld, waaronder tegen FC St. Pauli voor 60.000 toeschouwers.” Het was een geweldige sfeer, Stuttgart heeft een fantastische fancultuur, hoewel de fans de afgelopen jaren niet echt zijn verwend. ”

… de personeelssituatie:“Er zijn nog steeds tien geblesseerden.” Vorige week raakte Yiyoung Park gewond aan de schouderblessure en zal tot drie maanden buiten strijd zijn. Finn Ole Becker heeft deze week de volledige teamtraining kunnen voltooien. Luca Zander maakte al een uitstekende indruk op mij, hij is een speler die we zo snel mogelijk terug in het team willen hebben en als hij fit blijft, zal hij de komende weken een geweldig alternatief voor de competitie zijn. ”

… de rode kaart voor Diamantakos:   “Natuurlijk zijn we niet blij dat hij de rode kaart heeft gekregen, maar we zijn blij dat hij in de competitie mag blijven spelen.”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply