Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Het bekergevoel meenemen naar VfB Stuttgart

Op zaterdag 17  augustus 2019 13u00 spelen onze Kiezkickers – op speeldag 3 van het jonge Tweede Bundesliga seizoen – bij VfB Stuttgart. FCSP wil zijn momentum behouden uit de succesvolle DFB Cup-wedstrijd op VfB Lübeck (6-7 np) en voor het eerst in meer dan 23 jaar opnieuw punten te halen bij het pas degradeerde Stuttgart.

Vreugde en opluchting – deze twee gevoelens overheersten op zondagavond 11 augustus 2019 na de wedstrijd op de Lübeck Lohmühle. In een echte bekerthriller wist FC St. Pauli tegen VfB Lübeck de overhand te behalen op de stip en bereikte nog eens de 2e ronde. Tegelijkertijd was het na de 1-1 in Bielefeld en de 1-3 tegen Fürth ook de eerste competitieve overwinning in het jonge seizoen en dit was goed voor het hoofd. Het was ook belangrijk dat het team na een 2-0 achterstand een sterk moraal had getoond en had terug gevochten.

Gesteund door deze ervaring trekken onze Kiezkicker nu naar VfB Stuttgart. De Swaben waren ook in staat om de tweede ronde te bereiken, ze wonnen op maandagavond (12.8.) met 0-1 tegen derde divisie club Hansa Rostock. De elf van de nieuwe hoofdcoach Tim Walther bleven ongeslagen in hun derde competitiewedstrijd. In de competitie versloeg VfB bij de start van het 2e Bundesliga seizoen 2019-2020 het andere degradeerde Hannover 96 met 2-1. In Heidenheim moesten de Swaben tevreden zijn met een gelijkspel ondanks dat ze een 0-2 uit handen gaven (2: 2).

Tegen onze Kiezkickers wil het tegen 1 FC Union Berlin (thuis 2-2, uit 0-0) gedegradeerde Stuttgart voor thuispubliek uiteraard opnieuw drie punten behalen en zo snel mogelijk de onmiddellijke terugkeer naar de 1e Bundesliga bereiken. In het seizoen 2016/17 wist VfB deze taak – in zijn enige seizoen in de 2e Bundesliga – snel te voltooien en werd het in een recordtempo kampioen. Mede dankzij overwinningen in de laatste minuten tegen onze FCSP (2-1, 1-0).

Defensieve allrounder Marc Hornschuh beschreef het gastoptreden – gedurende de week – bij de favoriete Swaben als “zeer aantrekkelijke taak”  Iedereen in het team staat te popelen om te concurreren tegen uitzonderlijke spelers zoals Mario Gomez of Daniel Didavi in ​​de uitpuilende Mercedes-Benz Arena – die vol zit met meer dan 50.000 fans –  en om het hen zo moeilijk mogelijk te maken. “We willen na de wedstrijd zeggen dat we alles hebben gegeven en een goede prestatie hebben geleverd, en wat er aan het einde het resultaat is zullen we  zien”, zei Hornschuh.

Als de Kiezkicker voor het eerst in meer dan 23 jaar geleden (1: 1 in de 1e Bundesliga op 30.3.1996) iets telbaars uit Stuttgart willen meenemen, moeten we “Van Stuttgart 90 minuten alles eisen en eeen goede teamprestaties laten zien, “aldus doelman Robin Himmelmann.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply