Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reacties na de bekerwedstrijd tegen Lübeck

Na de bekerthriller keken Robin Himmelmann, Marvin Knoll, Daniel Buballa en Christopher Buchtmann keken terug op de spannende DFB Cup-wedstrijd tegen VfB Lübeck, die onze Kiezkickers wonnen met 6-7 op penalty’s.

Robin Himmelmann : “Natuurlijk was het niet de start van de wedstrijd die we wilden. Toen we op achterstand kwamen hebben we enkele kansen niet gebruikt. Dan wordt het doel steeds kleiner en staan er steeds meer benen in de weg. In de extra tijd moeten we slimmer zijn, zodat we geen doelpunt meer weggeven na 2-3. Ik ben blij dat mijn redding ons heeft geholpen om één ronde verder te gaan. Ik ben blij dat de jongens hun penalty wisten te verzilveren. We hebben nog ruimte voor verbetering op verschillende gebieden, maar vandaag telt het gewoon dat we een ronde verder zijn en kijken uit naar alles wat erop ons afkomt. ”

Marvin Knoll : “Eigenlijk zijn we goed aan de wedstrijd begonnen en moeten we op voorsprong komen, maar Lübeck scoort bij zijn eerste kans. We zijn steeds langs de vleugels doorgebroken maar de laatste pass was vandaag niet goed.” Het tweede doelpunt komt op mijn kap, ik heb de de bal slecht weggewerkt. Ik wou het toen kost wat kost goed maken. We komen dan terug, maken de 2-2 en dan de 2-3. Dan moeten we het gewoon beter uitspelen. Na een inworp krijgen we dom de 3-3. Bij de strafschoppen zijn enige ballen er niet ingegaan, anderen gingen moeizaam binnen. Het was er allemaal vandaag, het was niet onze beste wedstrijd, maar uiteindelijk zijn we één ronde verder. ”

Christopher Buchtmann : “Vandaag is alles samengevallen, maar zo is de beker, we waren niet slim genoeg in de eerste helft, we wonnen de tweede bal niet. We deden het veel beter na de pauze, we zaten beter in het spel en we hadden onze kansen. Na de voorsprong moeten we de wedstrijd op slot gooien maar dan krijgen we nog de gelijkmaker, daarvan moeten we leren. ”

Daniel Buballa : “Het was een vermoeiende game. Als je een fan bent in het stadion, wil je die wedstrijden met zes goals, extra tijd en strafschoppen. Vanuit het oogpunt van de fans kon het niet veel beter, maar we hebben het onszelf vandaag moeilijk gemaakt. We zijn teruggekomen en hebben moraal getoond, maar in extra tijd nemen we het voorsprong, maar we krijgen ook nog de slag in de nek. Chapeau dat we nog steeds de strafschoppen konden winnen. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply