Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Luhukay: “Met ijver en toewijding een ronde verder geraakt”

Na het bekergevecht met het gelukkigere einde voor onze FC St. Pauli, vonden beide hoofdcoaches lovende woorden voor hun elftallen. FCSP-coach Jos Luhukay benadrukte – evenals zijn tegenhanger Rolf Landerl – vooral de houding en mentaliteit van zijn team.

Jos Luhukay: ” Eerst moet ik Lübeck en mijn collega een groot compliment maken dat zij – als Regionalligist – ons 120 Minuten het leven hebben zuur gemaakt. Het was vandaag niet gemakkelijk omdat we vandaag vroeg op achterstand kwamen. Als je dan ook nog het tweede doelpunt incasseert kan Lübeck natuurlijk nog meer defensief gaan spelen. Toch was de achterstand ongelukkig omdat we via Victor de betere kansen hadden. Lübeck maakt dan met de eerste kans het doelpunt, bij beide doelpunten werd de bal afgeweken. Dat was zeer ongelukkig en daarvan moesten we eerst bekomen. Ik geloof dat we zeer goed zijn teruggekomen zijn en verdiend gelijk maakten. Als men op het einde met elfmeter schieten wint heeft dat ook te maken met een portie geluk. Daarom zijn we blij dat we een ronde verder gaan dankzij een ongelooflijke hoeveelheid ijver en toewijding. Het kostte ons een ongelooflijk veel energie, maar ik ben blij voor mijn spelers en onze fantastische fans.

Ik speelde met een nieuw systeem en nieuwe spelers omdat ik denk dat we in de toekomst flexibel moeten zijn. Maar het gaat niet zozeer om het systeem omdat de principes van hoe we willen spelen hetzelfde zijn. De implementatie is de beslissende factor. We moeten vooruitgang boeken. We hebben tijdens de week getraind om zekerder te worden, maar ook om flexibeler te zijn in de competitie. “

Rolf Martin Landerl: “We hebben gedaan wat we wilden doen, om er een bekergevecht van te maken, St. Pauli heeft een goed team met geweldige individuele kwaliteiten, dus je kunt niet alles stoppen.” Mijn kleine punt van kritiek is dat we de voorsprong van twee doelpunten te gemakkelijk hebben weg gegeven. Het team heeft het grootste respect verdiend voor het feit dat ze in zichzelf bleef geloven na de 2-3 en ze zich niet weg gestoken hebben. Wee kregen wat moed terug en kregen de ene of de andere kans. De 3-3 was volledig verdiend in mijn ogen. Bij de strafschoppen mocht het niet zijn. Het belangrijkste voor mij en mijn jongens is dat we veel moed en zelfvertrouwen uit deze wedstrijd halen. Je hebt gezien hoe mooi het is om samen te werken en ergens in te geloven.”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply