Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

FCSP na strafschoppen verder naar de volgende ronde DFB Beker

Een gevecht van 120 minuten, tien strafschoppen en een comeback in de tweede helft: de eerste ronde van de DFB Cup op VfB Lübeck zorgde voor veel dramatiek. Op het einde pareerde Robin Himmelmann de beslissende penalty en verzekerde de volgende ronde voor FC St. Pauli. Eerder kwamen de gastheren in het wedstrijd met 2-0 voor via doelpunten van Yannick Deichmann (9) en Marvin Thiel (55), voordat Waldemar Sobota (63) en Dimitrios Diamantakos (66) gelijk maakten met een dubbele slag in enkele minuten. In de verleningen zorgde Marvin Knoll voor de voorsprong van onze Kiezkickers (94) maar Ahmet Arslan zorgde alsnog voor strafschoppen (115). Daar wist FCSP te zegevieren met 4-3.

Voor de bekerwedstrijd moest coach Jos Luhukay – vanwege de aanhoudende blessureleed – enkele wijzigingen aanbrengen aan zijn basisopstelling voor het treffen tegen de Regionaler Lübeck. In vergelijking met de wedstrijd tegen Fürth wisselde de Nederlander op vier posities en bracht Marc Hornschuh voor de geblesseerde aanvoerder Christopher Avevor en ook voor het eerst dit seizoen ook Christopher Buchtmann, Waldemar Sobota en aanvaller Viktor Gyökeres aan de start. Jan-Philipp Kalla, Niklas Hoffmann en Jakub Bednarczyk namen plaats op de bank. Tactisch speelde de Kiezkicker in Lübeck op een 3-5-2, waarbij Buchtmann centraal speelde achter de twee aanvallers Viktor Gyökeres en Dimitrios Diamantakos.

Onze Kiezkickers –  die in het zwart speelde – begonnen goed aan de wedstrijd. Vooral Gyökeres toonde zich speels en hij verscheen tweemaal gevaarlijk in het strafschopgebied van Lübeck, maar zonder te kunnen afwerken (2e en 4e). De gastheren namen echter de leiding nadat Ahmet Arslan ex-St. Paulianer Deichmann voor de doel van Robin Himmelmann aanspeelde en deze met de nodige dosis geluk wist te scoren (9). FCSP had even de tijd nodig om van deze tegenslag te bekomen. Diamantakos probeerde het artistiek met een omhaal maar mistte uiteindelijk het doel (21). Deichmann bleef gevaarlijk en zorgde bijna voor het tweede doelpunt op een tegenaanval (23 ‘).

Tegen de giftig acterende en op de counter loerende gastheren had FC St. Pauli het moeilijk om aan kansen te komen. Mats Møller Dæhli’s (26e) vrije trap was de enige mogelijkheid om aan de gelijkmaker te komen. Christian Conteh had vijf minuten later een penalty kunnen krijgen nadat hij werd neergelegd, maar scheidsrechter Frank Willenborg zag niks verkeerd in ongelukkige tackle van Daniel Halke. Onze Kiezkickers probeerden het wel, maar konden zich niet beslissend doorzetten voor het doel van Lübeck, dus ging het met 1-0 in de kleedkamers.

De tweede helft begon zonder wissels bij FC St. Pauli, maar er zat direct veel animo in de wedstrijd. Na goed voorbereidende werk van Gyökeres zagen zowel Diamantakos en vervolgens Møller Dæhli hun schoten afgeblokt (48). En – net als in de eerste helft – scoorde de thuisploeg nadat Mats Møller Dæhli een schot van Thiel onhoudbaar voor Himmelmann deed afwijken, 2-0 (55′). Deze keer had FC St Pauli wel een antwoord klaar, en wat voor één. Na voorbereidend werk van Miyaichi schoot Sobota enig mooi langs Lukas Raederin in de rechter winkelhaak, 1-2 (63.) Niet veel later kopte Diamantakos de 2-2 tegen de netten (66′). De voorzet voor het Griekse doelpunt kwam van Møller Dæhli.

Terwijl de krachten bij VfB in slotfase verdween, drongen onze Kiezkickers verder aan. Kevin Lankford, Cenk Sahin en Jakub Bednarczyk kwamen de troepen versterken en FCSP vestigde zich op de helft van Lübeck. Maar echte goede kansen werden niet afgedwongen. Kort voor het einde van de wedstrijd werd het weer hectisch toen Lübeck na twee situaties in het strafschopgebied om penalty’s vroegen. Willenborg besliste echter zowel bij Miyaichi’s verdediging tegen Sven Mende (85), als in het duel Møller Dæhli tegen Florian Riedel (86.) in het voordeel van FCSP. De gastheren zochten in de extra tijd nog naar de beslissing maar die zou niet meer vallen.

De verlengingen begonnen volledig naar de goesting van de ongeveer 2.300 meegereisd fans van St. Pauli. Diamantakos zijn poging werd nog geblokkeerd, maar Sahin vond Knoll in de daarop volgende hoekschop bij de eerste paal, Marvin knikte de 2-3 tegen de netten(94′). Met de voorsprong in de rug liet St. Pauli de bal in de eigen gelederen rondgaan en voorkwam dat Lübeck kansen kreeg.

In het tweede deel van de verlenging was Lübeck het meer actievere team, terwijl St. Pauli nu loerde op een tegenaanval. Diamantakos had de beslissing aan de voet, maar schoot tegen de buitenkant van de paal (114). Dit werd afgestraft toen Arslan in staat was gelijk te maken – na pas van invaller Miguel Fernandes – met een laag schot in de rechterhoek (115.). Tot overmaat van ramp zag Diamantakos vlak voor het laatste fluitsignaal de rode kaart (120), vanwege natrappen op Lübeck-keeper Raeder. Meteen einde wedstrijd en strafschoppen.

Daar scoorde Sobota (3: 4) voordat Arslan en Hoffmann hun strafschop mistten en Malone het resultaat terugbracht in de serie (4: 4). Lankford behield zijn zenuwen (4: 5), Halke (5: 5) en Buchtmann (5: 6) hadden elk een beetje geluk nodig om alsnog te scoren. Na het doel van Matovina stond het na vier penaltyrondes 6: 6. Terwijl Knoll de laatste penalty soeverein binnen trapte, bracht Himmelmann op de poging van Fernandes met de voet redding en zorgde zo voor de beslissing en het bereiken van de tweede ronde van de beker.

VfB Lübeck

Raeder – Weissmann, Grupe, Halke – Thiel (83. Matovina), Hoins (99. Schelle), Malone, Deichmann (77. Fernandes), Riedel – Hobsch (70. Mende), Arslan

Cheftrainer: Rolf Martin Landerl

FC St. Pauli

Himmelmann – Hornschuh (78. Bednarczyk), Knoll, Buballa – Miyaichi, Sobota, Buchtmann, Møller Dæhli (107. Hoffmann), Conteh (67. Sahin) – Gyökeres (57. Lankford), Diamantakos

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 1:0 Deichmann (9.), 2:0 Thiel (55.), 2:1 Sobota (63.), 2:2 Diamantakos (66.), 2:3 Knoll (94.), 3:3 Arslan (115.)

Strafschoppen: 3:4 Sobota, Arslan mist, Hoffmann mist, 4:4 Malone, 4:5 Lankford, 5:5 Halke, 5:6 Buchtmann, 6:6 Matovina, 6:7 Knoll, Fernandes mist

Gele kaart: Thiel, Malone, Halke, Riedel, Mende / Buballa, Lankford, Sobota
Rode kaart: Diamantakos (120.)
Scheidsrechter: Frank Willenborg
Toeschouwers: 11.000 (ausverkauft)

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply