Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Blindenvoetballers FCSP opnieuw in de kampioenschap finale !

Groot succes voor onze blinde voetballer! Op de vierde en laatste Bundesliga-wedstrijddag bereikten onze Brown-Whites de finale voor het Duitse kampioenschap. Na twee gelijke spelen tegen FC Schalke 04 (1-1) en MTV Stuttgart (1-1) versloeg het team van trainer Wolf Schmidt SF BG Blista Marburg met 4-1 en eindigt het reguliere seizoen ongeslagen op de eerste plaats. In de finale ontmoeten onze blinde voetballers – op zaterdag 31 augustus 2019 – in Saarbrücken het tweede geplaatste Marburg.

Met het perfecte record van zeven overwinningen in zeven wedstrijden, begonnen onze blinde Kiezkickers de laatste speeldag in Stuttgart. Slechts één punt ontbrak om de derde finaler voor het Duitse kampioenschap op rij perfect te maken. Al na de eerste wedstrijd – op zaterdag 10 augustus 2019 – hadden onze Bruin-Witte het finale ticket al vast. Tegen FC Schalke 04 werd het 1-1. Nadat Jonathan Tönsing een penalty had omgezet, moest de Schmidt-Elf zijn eerste doelpunt en ook het eerste puntverlies van dit seizoen accepteren.

In de tweede wedstrijd ontmoetten onze blinde voetballers gastheer MTV Stuttgart, opnieuw stond op het einde 1-1 op het bord. Onze Kiezkicker voorkwam hun eerste nederlaag van het seizoen, de MTV stond lang op voorsprong via een doelpunt van Alexander Fangmann. Tönsing zorgde op een late vrije trap vanuit een scherpe hoek alsnog voor de puntendeling. Zondagochtend  11 augutus eindigde het reguliere seizoen met de wedstrijd tegen de SF BG Blista Marburg. De Marburgers konden met een overwinning hun ticket in de finale veiligstellen, maar onze blinde voetballers speelden heel sterk en wonnen met 4-1. Tönsing scoorde drie doelpunten, Paul Ruge maakte het vierde doelpunt.

Omdat Borussia Dortmund hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen gastheren Stuttgart verloren met 0: 1, spelen de Marburger alsnog de finale. Onze Kiezkicker spelen op zaterdag 31 augustus 2019 in Saarbrücken tegen SF BG Blista Marburg voor het kampioenschap.

_____

De laatste speeldag in Saarbrücken op zaterdag (31.8.) In het overzicht:

  • 10 uur: Game voor de 5e plaats – MTV Stuttgart vs .. SG Viktoria Berlin / PSV Keulen
  • 12.00 uur: Demowedstrijd geamputeerde voetballer
  • 13 uur: wedstrijd om de derde plaats – FC Schalke 04 vs Borussia Dortmund
  • 15.00 uur: selectie van beroemdheden voor één wedstrijd game
  • 16 uur: Finale – FC St. Pauli vs .. SF BG Blista Marburg

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Mauricio Valgolio & Florian Eib

Leave a Reply