Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Luhukay:” Doorstoten zou goed voor het hoofd zijn”

Op vrijdagmiddag 9 augustus antwoordde coach Jos Luhukay op de vragen van de journalisten op de persconferentie vóór de DFB Cup-wedstrijd tegen VfB Lübeck op zondag 11 augustus 2019 15u30. Luhukay had het over …

… de omstandigheden van de ontmoeting:  “Het is een spel met veel explosiviteit, veel van onze fans zullen ons daar ondersteunen. Het moet ons doel zijn om verder te gaan, wat naar mijn mening onze plicht is, we hebben deze week goed gewerkt en zullen ons goed presenteren. ”

… de tegenstander:  “Lübeck heeft een goed team dat de counter benut. Ze hebben een sterk regionaal team anders waren ze vorig seizoen niet tweede geworden. De full-backs schakelen goed mee om en ze hebben een koelbloedige voorhoede, ze zijn goed georganiseerd en goed gestructureerd. Ze zullen een sterke verdediging opzetten, wat betekent dat we oplossingen moeten vinden om uiteindelijk te scoren. ”

… de persoonlijke situatie:  “Hoewel het trainingsveld vol was, is de realiteit anders. Tien spelers staan niet tot onze beschikking, maar we werken eraan, inclusief de langdurige geblesseerden spelers.” Luca Zander heeft hoop dat hij de volgende week terug met de groep zal kunnen meetrainen. Er zijn wel geen geblesseerden bijgekomen. Finn Ole Becker nam voor een stuk deel aan de teamtraining, maar is geen optie voor zondag. ”

… het belang van de bekerwedstrijd:  “Als we verliezen zal er veel negativiteit zijn, dan is het een schande. Vanuit het media-oogpunt wordt er dan veel over ons gesproken. Als we een ronde verder geraken kunnen we zelfvertrouwen opdoen en kunnen we de volgende week beter verwerken. Het helpt wellicht niet om succesvol te zijn in Stuttgart maar maakt het gemakkelijker in het hoofd. ”

… de tegenstander: “We hebben ons professioneel voorbereid op Lübeck – zoals bij elke competitiewedstrijd – we hebben Lübeck geobserveerd om onszelf zo goed mogelijk voor te bereiden, en mogelijkerwijze voordeel te creëren.”

… Veranderingen in de startende elf:  “Ik wil wat consistentie in het team krijgen en zal niet veel veranderen. Met Christopher Avevor en Finn Ole Becker hebben in de afgelopen week nog maar eens twee basisspelers verloren . ”

… de vervangingen voor de geblesseerden: “Bij Avevor hebben we niet veel alternatieven, Leo is nog ver van training, we hebben een getrainde centrum verdediger met Horni en anders kunnen we nadenken over Niklas Hoffmann. Op dit moment moeten we geduld hebben. Met Philipp Ziereis hebben we nog steeds een fantastische verdediger. Buchti is voor zondag nog steeds een optie,dit geldt ook voor de andere spelers die in de laatste wedstrijd er niet bij waren. ”

… de explosiviteit van de bekerspel voor de jonge spelers:  “Voor loopt er een leerproces die begonnen is a) in voorbereiding en b) in Bielefeld en tegen Fürth. Het was voor hun eerste een thuiswedstrijd voor 30.000 toeschouwers. Ook zondag zullen ze weer ervaring opdoen. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply