Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander VfB Lübeck

Op zondag 11 augustus 2019 15u30 spelen onze Kiezkickers in de eerste ronde van de DFB Cup op de Lohmühle. FCSP ontmoet hierbij noordelijke regionale club VfB Lübeck. Een goede reden om de groene en witte spelers eens van nader bij te bekijken.

Sterke start

Na 3 speeldagen in het seizoen 2019/209 staat VfB Lübeck op de tweede plaats in de regionale ranglijst Noord – gelijk met de kampioen van vorig seizoen VfL Wolfsburg II en met twee punten voorsprong op SV Werder Bremen II. Het team van hoofdcoach Rolf Martin Landerl had een onberispelijke start van het seizoen, al de drie wedstrijden kon VfB winnen. Na de 3-1 openingsoverwinning tegen Jeddeloh II, volgden een 1-2 bij Altona 93 en een 2-0 tegen de Lueneburg SK.

Sterke serie

De Lübeckers zijn al bijna acht maanden ongeslagen. Op 17 november 2018 verloor Lübeck voor het laatst een competitieve wedstrijd, tegen Holstein Kiel II verloren ze met 2-1. In eigen stadion verloor VfB bijna 17 maanden geleden zijn laatste wedstrijd. Op 24 maart 2018 verloor de Landerl-Elf van het tweede elftal van Hamburger SV met 0-2. In het hele seizoen 2018/19 stond er geen enkele nederlaag in de boeken. Dat deed geen enkel ander team uit de vier hoogste competities in Duitsland hun na. Met 13 overwinningen en vier gelijke spelen was de Lübeck vorig jaar de beste thuisploeg in de Regionalliga Nord. Momenteel heeft de Landerl-Elf een run met zeven overwinningen op rij. In de wedstrijden scoorde Lübeck 19 doelpunten, wat gemiddeld 2,7 doelpunten per wedstrijd oplevert.

Sterk offensief 

Het overzicht van de algemene statistieken van het afgelopen seizoen laat zien hoe doelgericht de Lübeckers zijn: VfB scoorde 70 doelpunten en behaalde een tweede plaats na Wolfsburg II in Regionalliga Nord. 14 doelpunten en drie assists stonden op naam van centrumaanvaller Daniel Franziskus, die al enkele maanden met knieklachten kampt. Collega aanvaller Patrick Hobsch – scoorde op elk van de drie speeldagen één doelpunt – presenteerde zich zeer scherp in het lopende seizoen. Dus nummer 34 moet onze Kiezkickers zeker het oog houden.

Slechte balans

In de DFB Cup konden de Groen-Witte in de afgelopen jaren voor geen verrassing zorgen. Zowel in 2010, 2012, 2015 als 2016 vloog Lübeck in de eerste ronde uit de competitie. Enkele keren had VfB zicht op de tweede ronde: in 2009 verloren ze in verlengingen tegen Stuttgart en 2006 verloren ze met strafschoppen tegen Wacker Burghausen. In 2004 vierde VfB zijn grootste succes tot nu toe in de beker. Vijftien jaar geleden behaalde Lübeck zelfs naar de halve finale, maar faalde in extra tijd tegen de uiteindelijke winnaar en landskampioenen SV Werder Bremen.

Blij weerzien deel I

Wedstrijden op de Lohmühle moeten nog in de herinnering staan van Kiezkicker Ersin Zehir. Hij speelde van 2007 tot 2014 bij de jeugd van VfB. In de gelederen van groen en wit spelen twee voormalige Kiezkickers: Yannik Deichmann droeg van 2013 tot 2016 de bruin-witte trui. Miguel Fernandez speelde afgelopen seizoen voor onze U23.

Blij weerzien deel II

Het was niet zo lang geleden dat onze Kiezkickers te gast waren bij de Lübeck Lohmühle. Op 19 augustus 2016 speelde FCSP in de eerste ronde van de DFB Cup. Dankzij de doelpunten van Vegar Eggen Hedenstad (16), Sören Gonther (61) en Marvin Ducksch (88) wonnen de jongens in Brown bijna precies drie jaar geleden met 3-0 en ging naar de tweede ronde.

Veel veranderingen

Hoewel twaalf huidige Kiezkickers in 2016 reeds tot de ploeg behoorden, is VfB de afgelopen drie jaar aanzienlijk veranderd. Alleen hoofdcoach Rolf Martin Landerl (in de club sinds 2016, voorheen als speler van 2009 tot 2011) en middenvelder Marvin Thiel – bij de club sinds 2014 – waren aanwezig bij het laatste treffen.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply