Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:”We hebben onszelf niet beloond”

De dag na de thuiswedstrijd tegen SpVgg Greuther Fürth sprak hoofdcoach Jos Luhukay – op zaterdag 3 augustus 2019 – na de training nogmaals met de journalisten. De 56-jarige zei het volgende over …

… de wedstrijd tegen Greuther Fürth: “Fürth was buitengewoon efficiënt bij de afwerking hun kansen. We moesten al in de eerste helft twee tegenslagen incasseren die men eerst mentaal moet verwerken. Voor de rust komen de jongens terug met een geweldig doelpunt. Na de rust waren er het schot op de lat van Dimi en de kans voor Ryo. Wij scoorden niet maar krijgen in de plaats ipv de 2-2 de 1-3, wat weer een mentale slag was. Toch heeft het team niet opgegeven. ”

… over de personeelssituatie de dag na de wedstrijd: “Christian Conteh is ziek en kon niet deelnemen aan de training. Mats Møller Dæhli en Dimitrios Diamantakos werden tijdens de wedstrijd aan de knie geraakt en hebben daarom alleen de stabilisatieoefeningen meegemaakt. ”

… over de ernstige blessure van Christopher Avevor: “Dat is een grote tegenvaller. Christopher is met zijn karaktereigenschappen als mens een zeer waardevolle speler . Hij is een belangrijke bouwsteen met zijn robuustheid en zijn defensieve vaardigheden, die net teruggekeerd was van een langdurige blessure. ”

… over het verlies op korte termijn van Finn Ole Becker: “De wetenschap dat Finn Ole niet beschikbaar zou zijn – omwille spierproblemen in het kuit – voor de wedstrijd tegen Fürth , hebben we pas tijdens de middag van de wedstrijddag vastgesteld. We moeten nu wachten, of het nu gaat om een ​spierscheur of gewoon een overbelasting van de wedstrijd in Bielefeld, waarin hij veel heeft gelopen. ”

… Henk Veerman: “Onlangs sprak ik met Henk en zijn therapeut in Nederland. In de komende vier tot zes weken willen we het beste bereiken op het gebied van trainingscontrole, werkbelasting en intensiteit. Als Henk deze fase goed doorkomt, zullen de volgende fase de trainingen aan honderd procent zijn. Misschien zelfs de eerste minuten in vriendschappelijke wedstrijden of op U23. We moeten hem terugbrengen naar de intensiteit van een wedstrijd. Dat is een lange weg ook in het hoofd. ”

… de achtergrond bij Millerntor: “De jonge spelers speelden gisteren hun eerste wedstrijd in hun eigen stadion voor bijna 30.000 toeschouwers en hebben zich gedurende verloop van tijd in de wedstrijd geknokt. Als we gisteren in de eerste minuten van de tweede helft het doelpunt hadden gescoord, geloof ik dat de fans ons naar de overwinning hadden kunnen duwen. Je hebt alleen een beetje geluk nodig om dit doelpunt te maken. ”

… de komende bekerwedstrijd: “De wedstrijd tegen Lübeck is nu een gelegenheid om je gevoelens in een positieve richting te sturen. We zijn niet beloond voor waar we voor hebben gewerkt. Daarom denk ik dat de komende bekerwedstrijd een geweldige manier is om zelfvertrouwen en zeerheid mee te nemen. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply