Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Reacties na de wedstrijd tegen Fürth

Na de 1-3  nederlaag – op vrijdagavond 2 augustus 2019 – van onze Kiezkicker bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SpVgg Greuther Fürth, vingen we zoals altijd reacties op in de gemengde zone.

Sportdirecteur Andreas Bornemann: “Het team heeft veel geïnvesteerd en dan krijgen we de doelpunten tegen. Bij de rust hebben we gezegd dat er niets verloren was en met de overtuiging zijn we teruggekomen, we hebben helaas onze kansen niet genomen. Toch kan je het elftal geen verwijten maken. Fürth scoort met hun eerste shot in de tweede helft en dan is het moeilijk, maar het was zeker geen kwestie van moraliteit. We hebben een fatsoenlijk team op het veld gestaan. Natuurlijk doen we er goed aan onze ogen en oren open te houden. Bij Avevor wijst alles erop dat het een ernstige blessure is en als je je kapitein mist, doet het elk team pijn, dus laten we afwachten. ”

Mats Møller Dæhli:  “Ik dacht dat we heel goed speelden in de eerste 20 minuten, daarna komen twee flanken in de zestien en scoorden ze twee doelpunten, dan kunnen ze op de tegenaanval spelen en is het moeilijk voor ons. Wellicht konden we de ballen in de tweede helft hoger terug winnen, dat moeten we verbeteren. Het resultaat is slecht en de prestaties waren dikwijls goed. ”

Robin Himmelmann: “Het resultaat is natuurlijk niet bevredigend vanuit ons oogpunt. We stonden niet dicht genoeg in de paar situaties in ons eigen strafschopgebied. We hadden goede kansen van voor, het is niet zo gemakkelijk om terug te komen na zo’n achterstand. In totaal had Fürth vier acties voor ons doel. Dus het resultaat is natuurlijk vervelend. Aan het einde van de dag missen we vijf van de zes mogelijke punten. De twee resultaten spreken niet voor ons, maar we kijken nu naar onze fouten en willen het beter doen in Lübeck. ”

Marc Hornschuh: “Het is moeilijk om woorden te vinden. We zijn goed begonnen. Toen kwam de situatie met Jackson, dat was superbitter. We speelden vorige week een overtuigende wedstrijd,nu domineren we de wedstrijd in de eerste 20 minuten. Dan valt onze kapitein uit en geven we het eerste doelpunt weg. Daarna kwam ik. Tien minuten later werd het tweede doelpunt gescoord, hoewel we meer van de wedstrijd hadden slaagden we in de eerste helft nog te scoren. In de tweede helft gingen we brutaal in de eerste 15 minuten, hadden veel wedstrijd voordeel. En dan komt dat zondagsschot vanop 20 meter van Green, dat was natuurlijk teveel. ”

Daniel Buballa:“In het begin kwamen we overal een stap te laat, maar zaten desondanks in het wedstrijd. In de eerste helft lieten we de bal goed lopen, waren eigenlijk niet het verliezende team. We krijgen twee gemakkelijke doelpunten tegen. Bij één was het buitenspel, daar hadden we geluk. Maar we waren niet consistent genoeg op de man, niet agressief genoeg. Dat we zo gemakkelijk doelpunten tegen krijgen, mag ons niet overkomen. Dan word het moeilijk. Maar we komen terug, maken de 1-2. Zitten terug in de wedstrijd en krijgen een derde tegen, wat de nekslag was. Drie doelpunten thuis tegen is teveel.

Jan-Philipp Kalla:“Het kathedraalvuurwerk op de achtergrond had ik vandaag als overwinningsvuurwerk had willen hebben. De eerste thuiswedstrijd hadden we ons natuurlijk anders voorgesteld. Ik denk dat de manier waarop we vandaag hebben opgetreden goed was. We speelden voetbal, we vielen in, kregen veel scoringskansen, maar helaas wat de tegendoelpunten aangaat niet consistent genoeg verdedigd. En wat betreft de doelstatistieken: Fürth maakt drie doelpunten uit zes kansen, wij van 15 één. We verdedigden nalatig, Fürth was ijskoud voor het doel. We zijn niet consistent genoeg bij het afwerken. Maar ik denk nog steeds dat dit een spel is waarop we kunnen voortbouwen. Nu moeten we kijken hoe iets telbaars halen. Een punt uit twee wedstrijden, natuurlijk hebben we het ons anders voorgesteld. We moeten nu kalm blijven en blijven werken. Nu komt het bekerwedstrijd waar we een ronde verder willen gaan.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply