Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Greuther Fürth

Op vrijdagavond 2 augustus 2019 20u30 gaat de competitie alweer verder voor onze onze Kiezkickers op Millerntor. Wat kunnen onze Boys in Brown tegen de SpVgg Greuther Fürth verwachten ? We hebben de klavertjes van dichterbij bekeken.

Tweede Bundesliga Dino

SpVgg Greuther Fürth is aan zijn 31e seizoen in de Tweede Bundesliga bezig. In Duitsland heeft geen enkel ander teams meer seizoenen in deze competitie gespeeld. De laatste promotie naar de Bundesliga was in 2012 voor de klaver, toen speelde Fürth met o.a. Lasse Sobiech en Gerald Asamoah in de Bundesliga.

Balbezit is niet alles

Dat moest het team van hoofdcoach Stefan Leitl zondag 28 juli 2019 leren. Op speeldag 1 van de 2e Bundesliga had Furth 62 procent balbezit, maar ze zetten hun balvoordeel niet om in puntengewin. Erzgebirge Aue vierde op het einde een 0-2 overwinning. In totaal eisten afgelopen weekend met Stuttgart (64 procent) en Heidenheim (58 procent), slechts twee teams  meer balbezit op. Neurenberg (36%), Regensburg (39%), Karlsruhe (45%) en Aue (38%) konden met aanzienlijk minder balbezit alsnog de overwinning behalen.

Een mislukte speeldag

Uiteindelijk blijft voetbal een resultatensport. Een perfect voorbeeld hiervan is de eerste partij van Fürth tegen de gasten uit Aue. De Franken kwamen in totaal 24 keer tot een schot, maar bleven aan het einde zonder doelpunt. Alleen de “Rothosen” schoten op de eerste speeldag van de 2e Bundesliga één keer meer op doel van de tegenstander.

Ervaring in het middenveld

Met de 35-jarige Marco Caligiuri heeft de vereniging de oudste aanvoerder van de competitie. Samen met Mergim Mavraj (33) is het Duits-Italiaanse het meest ervaren centrumback-duo in de competitie. Voor beide is het huidige verblijf hun tweede verblijf op Ronhof.

Jeugd

Naast ervaring heeft coach Leitl ook enkele jonge talenten tot zijn beschikking. Onder hen is Robin Kehr, die met Borussia Dortmund Duitse jeugdkampioen werd en tot de U15 eerder in FCSP jeugdteams werd opgeleid. De jongste klaver in de professionele ploeg is Jamie Leweling (18), die na Bielefeld Jomaine Consbruch (17) de tweede jongste tweedeklasser is die dit jaar werd ingezet. In de top tien jeugdige spelers zijn ook onze Kiezkickers Finn Ole Becker (18) en Christian Conteh (19) terug te vinden.

St. Pauli, Fürth en de Premier League

Het was een dramatische tweedeklasse wedstrijd op Millerntor op 15 oktober 2000 tussen FC St. Pauli en SpVgg Greuther Fürth. De gasten speelden met onze keeperstrainer Mathias Hain en hun huidige CEO Sport Rachid Azzouzi. De beslissende hoofdrolspeler was echter een zekere Ralph Hasenhüttl, die de inhaalbeweging van Fürth tot een 3-3 gelijkspel perfect maakte met twee doelpunten. Alleen Stefan Reisinger, Charles Takyi en Daniel Felgenhauer (elk drie doelpunten) scoorden vaker in de onderlinge duels. Tegenwoordig is de Oostenrijker bekend als coach van het Premier League-team FC Southampton. De FCSP-Elf van Holger Stanislawski, André Trulsen en Thomas Meggle promoveerden op het einde van het seizoen alsnog naar de Bundesliga.

Thuisvoordeel

In de laatste vier wedstrijden tussen FC St. Pauli en SpVgg Greuther Fürth hebben de gastheren altijd de overhand gehad. Over het algemeen staan de Franken in directe vergelijking in 30 duels in de 2e Bundesliga net in het voordeel. Fürth won twaalf wedstrijden, terwijl onze Kiezkickers acht keer zegevierden. Er zijn ook tien gelijke spelen. De trend spreekt echter voor de Kiezkicker: St. Pauli heeft vijf van de laatste acht duels gewonnen en is op Millerntor sinds vier confrontaties met de klavers ongeslagen.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply