Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Persconferentie: Luhukay:”Wij willen onze fans wat teruggeven”

Op donderdagmiddag 1 augustus 2019 antwoordde Jos Luhukay op de vragen van de journalisten op de persconferentie vóór de thuiswedstrijd – op vrijdagavond 2 augustus 2019 20u30 – tegen de SpVgg Greuther Fürth. De 56-jarige sprak over …

… de komende tegenstander: “Fürth is een team dat zich nog moet zetten, maar ik ben overtuigd van hun kwaliteit, ze hebben technisch zeer goede spelers in hun gelederen en kunnen snel omschakelen van verdediging naar aanval. Wij moeten hun counters snel stoppen. Bovendien hebben ze bij standaard situaties veel kopsterke spelers, wat een moeilijke taak zal zijn die alles van ons zal vergen. ”

… de instelling van Fürth: “ We hebben een idee van hoe ze zullen spelen op Millerntor. Beslissend zijn wij echter zelf. Wij moeten antwoorden en oplossingen hebben en met alle respect voor de tegenstander, het zelf doen. Ongeacht onder welke druk we moeten spelen. We moeten het initiatief nemen en het spel vroeg in onze richting willen sturen. ”

… verdedigen bij standaardsituaties: “We krijgen een kopbal binnen op maandagavond, waar twee mensen niet goed verdedigen. Daar moeten we met de laatste passie verdedigen. Het begint bij de keeper en gaat door tot aan de aanvallers. Als ik niet aan de kopbal kan, mijn tegenstander ook niet. Dat moeten de spelers leren zodat het morgenavond niet opnieuw overkomt. ”

… de nederlaag in Fürth op de laatste speeldag: “We zijn de wedstrijd nog niet vergeten, de herinnering is nog steeds erg fris. het ging om veel maar het is gebeurd en we kunnen het niet terugdraaien. We zullen er alles er aan doen dat we morgen terug winnen. ”

… de thuiswedstrijd voor eigen publiek: “We voelden al op maandagavond dat onze fans achter ons staan, wat energie kan vrijmaken. We zijn blij met dit feit en willen iets teruggeven aan onze fans met een goede wedstrijd.”

… de fysieke conditie van zijn team. “In de wedstrijd tegen Bielefeld hebben vier of vijf spelers om een ​​vervanging gevraagd, en dat kan morgen ook gebeuren. in de loop van de tweede helft wordt de wedstrijd veeleisend. Wij willen een succesvolle wedstrijd spelen en iets bieden aan onze fans. We moeten zien in hoeverre de ploeg zijn stabiliteit of vermoeidheid houden kan. Ik denk dat we morgen wat problemen zullen hebben, de drie dagen zullen niet genoeg zijn om het tempo bij te houden. ”

… de bezetting : “Marc is weer een optie, maar we weten dat hij twee jaar niet heeft gespeeld, dus we zullen ons afvragen of we hem vanaf het begin of hem achter de hand houden. bij Park moeten we kijken met zijn schouderproblemen. Met Kalla en Bednarczyk hebben we twee alternatieven achter de hand. ”

… het plan met Henk Veerman & Co.: “Henk is terug uit Nederland en heeft vandaag weer een deel van de teamtraining meegedaan, we zullen eraan werken om hem van dag tot dag terug naar de volledige training te brengen, maar we moeten geduldig en binnen de vier tot zes weken opbouwen. Hetzelfde project wordt vanaf volgende week nagestreefd bij Luca Zander en Philipp Ziereis. Rico Benatelli is sinds gisteren in training en Johannes Flum is 1,5 weken terug, we hebben een voller trainingsveld maar ze zijn nog geen alternatieven. ”

… Cenk Sahin: “Hij heeft niet veel wedstrijden gespeeld en is fysiek ver van de startende elf. Hij moet hard aan zichzelf werken omdat hij gewoon vorig seizoen niet genoeg gespeeld heeft, dus dat moet hij inhalen op training. Hij heeft ook tien dagen van de voorbereiding niet meegemaakt. Hij is nog lang niet zover om een ​​alternatief te zijn. ”

… Christian Conteh: “ Vóór Bielefeld was hij nog Mr. Nobody, nu is hij iemand. Alle ogen zijn op hem gericht, hij moet zijn weg vervolgen als voorheen en dan ben ik erg trots.” Hij is al vijf weken in een goede vorm, die hij hopelijk zo lang mogelijk kan volhouden. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply